eveniment foto video

Expoziție foto la Hunedoara: Frumoasa China, încântătorul Zhejiang

Primăria municipiului Hunedoara și Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca au organizat joi, 19 ianuarie 2017, de la ora 12:00, vernisajul expoziției de fotografie contemporană „Frumoasa China, încântătorul Zhejiang”. Evenimentul a avut loc la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara.

La eveniment au participat directorii Institutului Confucius, Nicolae Șera, Xia Junsuo, profesorul Ji Yanmin, directorul Colegiului Economic „Emanuil Gojdu”, Anișor Pârvu, precum și elevii hunedoreni care învață limba chineză în cadrul Clasei Confucius.

Tot aici, o profesoară de la Institutul Confucius a prezentat ritualul chinezesc al ceaiului, participanții la vernisaj având ocazia să deguste ceai verde din provincia Zhejiang, în care au fost făcute fotografiile.

Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș Bolyai a fost inaugurat la Cluj-Napoca în 2009 și este parte a unei rețele globale de 500 de institute din întreaga lume. De la înființarea sa în 2009, Institutul Confucius din cadrul UBB a organizat cursuri pentru peste 6.000 de persoane și peste 100 de activități culturale.

În anul 2013 Institutul Confucius a organizat, cu sprijinul Primăriei municipiului Hunedoara, un Centru de Predare a Limbii Chineze în municipiul Hunedoara, unde peste 700 de persoane au luat parte la cursurile organizate. În anul 2014, Institutul a înființat Clasa Confucius Hunedoara la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”. Institutul Confucius mai are puncte de predare și la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” și Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.