eveniment foto știri

Două noi terenuri sintetice multifuncționale, pentru Școlile nr. 9 și 12

Astăzi a fost semnată recepția celor două terenuri sintetice de minifotbal și handbal la care s-a lucrat în ultimele cinci luni. Terenurile sunt situate în curtea fostei școli generale nr. 12, de pe strada Prutului, nr. 9, respectiv în curtea fostei școli generale nr. 9, de pe strada Trandafirilor, nr. 10 – ambele școli sunt acum reunite sub numele de Școala Gimnazială nr. 1.

Terenurile de minifotbal și handbal au fost finanțate de la bugetul local și au costat 221.733 lei (fără TVA) + 161.333 lei (fără TVA) lei, adică un total de 383.066 de lei (fără TVA). La fosta școală 12 (corp B) învață 241 de elevi, iar la fosta școală 9 sunt 442 de elevi. În total, de cele două terenuri de sport vor beneficia 683 de elevi.

„Încă din campania electorală, am promis că vom investi în sportul de masă și educația elevilor, așa că pe lângă anveloparea clădirilor și dotarea școlilor, suntem bucuroși să dăm în folosință aceste două prime terenuri de sport multifuncționale. Continuăm acest proiect cu realizarea altor două terenuri de sport sintentice în satele aparținătoare Boș și Zlaști. Fiecare școală din municipiul Hunedoara va beneficia de câte un astfel de teren de sport, pentru că sănătatea copiilor este importantă și ei trebuie să aibă unde să își desfășoare orele de educație fizică în condiții moderne”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Aceste prime terenuri de sport sunt cu atât mai importante cu cât la fosta școală nr. 12 învață și copii cu nevoi speciale. Ambele terenuri sunt dotate cu instalații de nocturnă și cu sisteme de supraveghere video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.