comunicat

Măsuri radicale împotriva câinilor fără stăpân

În urma tragediei petrecute în municipiul nostru săptămâna trecută, Primăria municipiului Hunedoara a transmis o adresă către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, prin care a solicitat insisent să ia măsurile care se impun, în vederea eliminării unor astfel de situații regretabile.

A.D.I. „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” a răspuns adresei noastre, exprimându-și regretul pentru incidentul petrecut în zona Valea Seacă. De asemenea, reprezentanții asociației au mai făcut următoarele precizări referitoare la câinii fără stăpân:

La data intrării municipiului Hunedoara în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, din datele statistice existente rezulta că pe străzile orașului și în împrejurimi existau peste 3.000 de câini fără stăpân. Dintre aceștia, 2.672 au fost capturați până în prezent, astfel că, în prezent, în Hunedoara și împrejurimi există mai puțin de 400 de câini fără stăpân aflați în libertate.

Din zona Valea Seacă, echipele asociației au capturat doar în ultimele 3 luni un număr de 51 de câini fără stăpân. Acțiunile asociației din respectiva zonă au fost îngreunate în permanență de faptul că acolo există foarte multe proprietăți private, iar proprietarii refuză să permită accesul echipelor pentru a ridica câinii care, în încercarea de a fi capturați, au fost tranchilizați pe domeniul public.

În întreaga perioadă de timp de la intrarea municipiului Hunedoara în asociație și până în prezent, asociația a depus toate eforturile necesare pentru a rezolva sesizările cetățenilor și ale instituțiilor din municipiu, astfel că reclamațiile primite au fost tratate cu maximă seriozitate și promptitudine.

De asemenea, asociația propune o strânsă colaborare între Primăria municipiului Hunedoara, Poliția Locală, D.S.V.S.A. și A.D.I. „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, în vederea implementării următoarelor măsuri necesare:

  • evaluarea situației câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Hunedoara și estimarea zonelor cu potențial ridicat de pericol
  • efectuarea unor acțiuni concrete pentru inventarierea câinilor cu stăpân, efectuarea unor controale pentru a se constata dacă acești câini au carnete de sănătate, sunt microcipați și vaccinați la zi și dacă condițiile de deținere ale acestor câini corespund celor specificate în lege
  • aplicarea sancțiunilor legale celor care refuză să se conformeze legii.

7 thoughts on “Măsuri radicale împotriva câinilor fără stăpân

  1. Trebuie să se rezolve problema cu câinii fără stăpân și știm multi cat de periculoși sunt, mulțumim că vă ocupați de aceasta problemă și sperăm că toată țara sa ia exemplu.

  2. Chiar in spatele Primariei avem un exemplar negru cam teritorial, pe Aleea Mierlei primul bloc lângă Casa Casatoriilor, este chiar un adăpost improvizat sub un balcon, ar trebui verificat daca aparține cuiva sa il tina in casa sau macar legat. Nici nu mai poți trece seara pe acolo, uneori nici ziua .
    Pe Bulevardul Libertății am mai întâlnit un câine de talie mai mare maro-roscat, adesea sta in spatele blocurilor unde este Alma Print si banca BRD, iese pe gang in trotuar, doar cu noroc am scapat de doua ori. Pentru alte neplăceri evit zona pe cat se poate.

  3. Ce pacat ca nu te-a mancat fraiere! Hingherule ! Tu esti mai javra decat orice maidanez! Cainele are stapan, este microcipat si are toate vaccinurile! Te-a simtit ca esti om rau…. si nu ii plac javrele!

  4. S-ar putea creea adaposturi pentru caini, iar lumea sa fie incurajata spre adoptie. Cainele este cel mai fidel prieten al omului, este folosit in diverse actiuni. Sunt si unii mai periculosi , insa asta tot omului se datoreaza.
    Banuiesc ca o actiune foarte importanta ar fi, eradicarea cersetorilor. Creeaza o imagine demna de dispret . Te lovesti de ei la tot pasul , si nu este de mirare ca strainii ne catalogheaza o tara de cersetori, pentru ca asta este imaginea pe care o vad la fiecare colt de strada, terasa, restaurant.

  5. Daca ai răspuns la ce am scris eu sa-i spui stăpânului sa il tina in casa si daca il scoate afara sa nu il lase de capul lui. Apropo oamenii gen care țin un câine la bloc si i duc si ei de mâncare care se dau mari iubitori de animale nu se numesc stăpâni.
    In plus ce sari așa de cur in sus, mai ușor cu limbajul, se vede cata educație ai, sa mai dai un pic pe la scoala.
    Foarte bine am sa ma interesez sa il culeaga daca te ia gura pe dinainte, nu de alta dar poate il găsiți intr-o zi cu rotile in sus si plângeți dupa.

  6. Si pe str Stejarilor sunt haite de caini csre ne terorizeaza in fiecare noapte Va rog sa veniti sa ii luati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.