eveniment

Astăzi s-a efectuat prima ședință de dializă la Hunedoara

Primul pacient al stației de hemodializă din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a beneficiat, astăzi, de dializă. Mâine vor avea loc încă patru ședințe de dializă, pentru alți patru pacienți. Spitalul municipal va dializa un număr de 11 pacienți pe lună, din totalul de 30 de pacienți care fac, în prezent, naveta la Deva.

În urmă cu o lună, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a prezentat finalizarea investiției, o condiție necesară pentru ca reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) să vină în control și să verifice funcționalitatea aparaturii, existența personalului, a contractelor cu furnizorii ș.a.m.d. După acest control, CJAS a trimis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) propunerea ca Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara să fie introdus în programul de dializă, pentru primirea finanțării.

Astăzi, CNAS a aprobat intrarea spitalului din Hunedoara în program și tot astăzi a beneficiat și primul pacient de ședința de dializă atât de așteptată.

„Astăzi putem spune că ne-am îndeplinit o altă promisiune. De acum, hunedorenii care au nevoie de acest serviciu vor fi tratați acasă, la Hunedoara și nu vor mai fi nevoiți să facă naveta la Deva. Felicit echipa managerială de la spitalul Municipal «Dr. Alexandru Simionescu» pentru această realizare și mulțumesc Consiliului Local pentru că a aprobat această investiție!”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Există cinci stații de dializă, urmând ca patru dintre ele să fie folosite în mod curent și una să fie de rezervă, așa cum cere legea. O ședință de dializă costă 496 de lei, bani care sunt decontați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Pentru aparatele de ultimă generație, spitalul plătește o chirie lunară de 8.200 de lei.

În Hunedoara sunt 30 de bolnavi cronic care necesită acest tratament. În urma acestei investiții, 11 dintre ei nu vor mai fi nevoiți să facă naveta la Deva, iar în viitor, intenționăm să extindem secția. Spațiul ne permite acest lucru.

One thought on “Astăzi s-a efectuat prima ședință de dializă la Hunedoara

  1. Cu lacrimi in ochi citesc numi vine sa cred ,numi vine sa cred ce citesc SI TOTUSI SE POATE DACA CINEVA VREA RESPECT DNLE PRIMAR RESPECT SINTETI PRIMUL PSDIST CARUIA II UREZ SUCCES SI INDEPLINIRII CIT DE MULTE DE ASA OAMENI AVEM NEVOIE NOI SI TARA INCA O DATA RESPECT CINSTE O MERITATI DIN PLIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.