eveniment

Facultatea Altfel, un proiect inedit al prof. Corneliu Birtok-Băneasă, la Facultatea de Inginerie Hunedoara

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, acum profesor în cadrul Facultății de Inginerie din Hunedoara, a gândit un eveniment de promovare a unității de învățământ, într-un cadru relaxat. Evenimentul, intitulat Facultatea Altfel, se adresează celor care sunt dornici să vadă ce înseamnă Facultatea de Inginerie din Hunedoara, elevi de liceu, oricine își dorește, are ocazia să viziteze un laborator de construcție și exploatare a vehiculelor rutiere, de exemplu.

„Cu această ocazie, ne dorim să punem accent și pe pasiunile extracurriculare ale studenților noștri”, a spus Corneliu Birtok-Băneasă. Astăzi, 5 martie 2018, oricine își dorește, are ocazia să îi întânească pe inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă și pe elevii săi, în corpul F al facultății, până la ora 18:00.

Peste o sută de invenţii, inovaţii, lucrări ştiinţifice şi lucrări de licenţă sunt expuse la sediul Facultăţii de Inginerie Hunedoara, în cadrul manifestării Facultatea Altfel. Evenimentul de luni, 5 martie, le dă posibilitatea celor interesaţi să vadă cum arată sălile de curs ale facultăţii, laboratoarele şi munca pe care o desfăşoară profesorii şi studenţii de la FIH. Veţi cunoaşte cum arată “Laboratorul lui Dexter”, premiat cu mai multe medalii de aur la saloanele de inventică, veţi vedea cum funcţionează un motor cu ardere internă, dar şi felul în care un aspirator vechi se poate transforma într-un util material didactic pentru orele de laborator. Echipa ROBOFIH, care se ocupă cu dezvoltarea roboticii, va arăta celor prezenţi cum un robot se poate orienta folosindu-se doar de o dâră de lumină, iar pasionaţii de drone vor afla secretul din spatele acestora. 

Nu în ultimul rând, la stand se vor afla filtrele de aer inventate de Corneliu Birtok Bănească, acum cadru didactic la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Veţi afla câtă muncă se ascunde în spatele unei invenţii şi ce trebuie să faci pentru a avea performanţe recunoscute la nivel mondial.

Mai sunt expuse proiecte ale studenţilor şi profesorilor din afara ariei curiculare, cum ar fi o maşină de drift, un cub cu leduri folosit pentru studiu sau conceptul de Arena Educaţiei. Vom demonstra cum se poate da valoare unui material textil care, transformat într-o husă multifuncţională, va deveni de nelipsit din viaţa celor care poartă ochelari, inclusiv ochelari de soare. Surpriza dulce vine de la Cupcake Factory FIH, un proiect de management al unei fabrici de prăjituri realizat de câteva studente ale facultății.

Ne onorează cu prezenţa la acest eveniment parteneri de marcă: Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) şi Registrul Auto Român (RAR).

Foto: Facultatea Altfel 2018

One thought on “Facultatea Altfel, un proiect inedit al prof. Corneliu Birtok-Băneasă, la Facultatea de Inginerie Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.