ArcelorMittal Hunedoara
comunicat

Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal

Pentru o corectă informare a opiniei publice și în urma nenumăratelor sesizări primite din partea cetățenilor municipiului Hunedoara în ceea ce privește problema poluării produse de operatorul economic ArcelorMittal, facem următoarele precizări:

Primăria Municipiului Hunedoara manifestă un interes deosebit referitor la problemele legate de poluare și protecția mediului. Astfel că, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a purtat nenumărate discuții pe această temă cu reprezentanții societății ArcelorMittal.

„Am primit asigurări din partea lor că situația se va remedia în scurt timp. Chiar astăzi am semnat autorizația solicitată de ArcelorMittal pentru construirea instalației de desprăfuire – Lucrări de construcții aferente extinderii instalației de desprăfuire oțelărie: turn răcire, stingător scântei și exhaustor în cadrul oțelăriei. O dată cu realizarea acestei instalații sperăm ca problema poluării să fie rezolvată”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

De asemenea, în cadrul discuțiilor purtate cu primarul municipiului Hunedoara, reprezentanții ArcelorMittal au dat asigurări că au bune intenții în menținerea locurilor actuale de muncă, precum și în crearea altora.

Despre ArcelorMittal

ArcelorMittal Hunedoara este o societate focalizată pe elaborarea de oțel și fabricarea de profile lungi turnate continuu și laminate la cald.
ArcelorMittal de astăzi este urmaș al Uzinelor de Fier, combinatul care a fost înființat în anul 1881 și a început să funcționeze în 1884. În anul 2004, unitatea este privatizată, fiind cumpărată de la statul român de către grupul LNM Holding și transformată apoi în Mittal Steel. În anul 2006, Mittal Steel și Arcelor, primii doi producători de oțel din lume, fuzionează în noul ArcelorMittal. Numele unității devine ArcelorMittal Hunedoara S.A. În prezent, aici lucrează circa 700 de persoane. ArcelorMittal este unul dintre cei mai importanți contribuabili la bugetul municipiului Hunedoara, prin impozitele și taxele pe proprietate, dar și prin cota parte din impozitele pe salariile angajaților, care se întorc la primărie.