eveniment foto

Eveniment dedicat Centenarului, la Școala Nr. 6

La Școala Generală Nr. 6 din municipiul Hunedoara, structură a Liceului Tehnologic „Matei Corvin”, a avut loc la început de săptămână, luni 3 decembrie, un evenimentul dedicat Centenarului. Zeci de elevi, alături de profesori s-au reunit în curtea școlii pentru un program artistic special. 

Cuvântul de deschidere l-a avut directorul adjunct al școlii, Mihai Andrei Kiss, care după intonarea imnului național a evocat momentul de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, cu participarea hunedorenilor la Marea Unire. A transmis urări celor mici și directorul instituțiel, domnul Claudiu Voinia.

Clasele mici au pregătit programe cu dansuri populare și coregrafice, corul școlii condus de domnul profesor Petru Herban i-a încântat pe toți cei prezenți cu cântece patriotice memorabile. Nu a lipsit nici momentul poetic intitulat „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie“.

Finalul i-a regăsit pe toți participanții la festivitate – părinți, bunici, elevi și profesori deopotrivă – prinși în horă pe ritmurile piesei „Hai să întindem hora mare”!

Cu această ocazie, conducerea unității de învățământ a dezvelit o pictură pe lemn a lui Matia Corvin, născut Matia de Hunedoara, care va putea fi admirată de toți vizitatorii pe holul instituției, la intrarea principală a profesorilor. Pictura cu Matei Corvin, cel ce a dat numele unității mamă (Liceul Tehnologic „Matei Corvin”), din care face parte și Școala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara, este creația doamnei profesor Agnes Ilea.