comunicat eveniment

Comemorarea fotbalistului Michael Klein

Primăria Municipiului Hunedoara, în colaborare cu Asociația Suporterilor Corviniști, organizează în data de 2 februarie 2019 o ceremonie de comemorare a marelui fotbalist Michael Klein.

Comemorarea va avea loc la statuia fotbalistului, din centrul orașului (în fața supermarket-ului Kaufland), unde se vor depune coroane de flori.

Evenimentul va avea loc după programul următor:

  • 🕙 11:30 – Întâlnire suporteri Bd. Dacia, colț cu Mihai Viteazul
  • 🕙 12:00 – Marșul suporterilor spre statuia lui Michael Klein
  • 🕙 12:30 – Depunere de coroane 

Michael Klein s-a născut la data de 10 octombrie 1959, în localitatea Amnaș, din județul Sibiu. Este considerat o legendă a Hunedoarei. Cariera sa fotbalistică se leagă în mare parte de echipa Corvinul Hunedoara. A jucat și în Germania, pentru echipa Bayer Uerdingen, în campionatul Bundesliga, dar și pentru Dinamo București. Mișa Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru FC Corvinul Hunedoara, între anii 1970 și 1980. De asemenea, el a îmbrăcat de 90 de ori tricoul naționalei, înscriind cinci goluri. A fost selecționat să reprezinte România atât la Campionatul Euro 84, cât și la Campionatul Mondial din 1990.

Din păcate, fotbalistul s-a stins din viață prea devreme, în 2 februarie 1993, la vârsta de doar 33 de ani, în timpul unui antrenament al echipei germane la care era legitimat.