știri

Tarife noi pentru gunoi

Așa cum probabil ați aflat, de ridicarea deșeurilor din municipiul Hunedoara se ocupă acum o altă firmă, Brai-Cata. Aceasta a câștigat licitația organizată de ADI SIGD (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor în județul Hunedoara) în cadrul proiectului integrat de gestionare a deșeurilor în județul Hunedoara și a preluat deja sarcina de a ridica deșeurile din municipiul Hunedoara.

Ce se întâmplă cu contractele?

Angajații firmei (preluați de la SALUBPREST) sunt zilnic pe teren, încheind contracte cu populația, iar pentru cine nu are răbdare să aștepte sosirea acestora, există varianta încheierii contractului la fostul sediu al SALUBPREST, situat la parterul clădirii care găzduiește Biblioteca Municipală.

Care sunt noile tarife?

Pentru mediul urban, tariful practicat de SC BRAI-CATA SRL pentru ridicarea deșeurilor este de 8,37 / persoană / lună, TVA inclus. Defalcat, acest tarif este compus din: colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale (6,77 lei / persoană / lună, TVA inclus) și costurile pentru CMID (Centrul de Management Integrat al Deșeurilor) Bârcea Mare + transfer și sortare (1,60 lei / persoană / lună, TVA inclus).

Pentru mediul rural, tariful este de 4,18 lei / persoană / lună: 3,46 pentru colectarea deșeurilor și 72 de bani pentru centrul de la Bârcea Mare.

Pentru agenții economici și instituțiile publice, atât din mediul urban, cât și din cel rural, tarifele sunt de 254,49 lei / tonă, respectiv 89,07 lei / mc. Un metru cub = 0,350 tone.