știri

Curățenia de primăvară este în toi, la Hunedoara


Vremea se încălzește, așa că angajații primăriei și ai firmei de curățenie s-au pus serios pe treabă. Zilnic se acționează cu aproape 80 de oameni care mătură, toaletează, adună gunoaie. Astăzi s-au toaletat copaci pe străzile Eliberării și Revoluției, dar și pe Bulevardul Dacia. Alte echipe ale firmei Salub Prest au defrișat vegetația din cartierul Micro 7 și din zona Castelului Corvinilor.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, spune că și-ar dori ca hunedorenii să și păstreze curățenia care se face în oraș.

„Hunedoara este orașul din județ cel mai vizitat de turiști, vine primăvara și nu ne dorim să îi întâmpinăm cu străzi murdare și gunoaie aruncate pe jos. Bineînțeles, mai este vorba și despre confortul cetățenilor municipiului Hunedoara: dacă nu păstrăm curățenia, suntem nevoiți să tot așteptăm după alții să ne măture în fața blocului, în fața magazinului și așa mai departe. Îi invit încă o dată pe toți hunedorenii să îngrijească spațiile comune, curțile și aleile dintre blocuri”.

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara

Zilnic, pe străzile și în cartierele orașului se acționează atât cu angajații firmei Salub Prest, cât și cu beneficiari ai venitului minim garantat. De asemenea, la igienizarea orașului pun umărul și cei care nu și-au plătit amenzile și au fost condamnați de instanță să presteze ore de muncă în folosul comunității.

Curățenia continuă, dar în același timp continuă și amenzile date de Poliția Locală celor care murdăresc orașul! Nu uitați că amenzile au crescut și că pentru aruncarea unei hârtii pe jos, puteți fi amendați cu 600 de lei. În comparație, la Deva, pentru aceeași contravenție, amenda este de 200 de lei. Ne dorim foarte mult să avem un oraș curat și de aceea nu ne vom sfii să luăm măsurile coercitive care se impun pentru Hunedoara curată!

Pe teren se deplasează și echipe ale Primăriei care monitorizează lucrările de salubrizare stradală și spații verzi – nu pentru că vrem să fim noi mulțumiți, ci cetățeanul.