știri

Michael Klein, comemorat la 26 de ani de la dispariția lui

2 Februarie… o zi comemorativă pentru toți locuitorii municipiului Hunedoara!
Sâmbătă 2 februarie 2019, s-au împlinit 26 de ani de când Hunedoara și-a luat adio de la fotbalistul nostru drag, Michael Klein. Și anul acesta, ca de fiecare dată, Primăria Municipiului Hunedoara, în colaborare cu Asociația Suporterilor Corviniști, a organizat o ceremonie de comemorare a marelui fotbalist, Michael Klein. La statuia fotbalistului, din centrul orașului, și-au dat întâlnire, suporteri, membrii familiei fotbalistului, primarul urbei, consilierii locali, reprezentanți ai partidelor și nu în ultimul rând numeroși locuitori ai orașului nostru.

A urmat o slujbă de pomenire dedicată lui Mischa Klein, depunerea de coroane și spectacolul alb-albastru, pregătit de galeria corvinistă!

Născut la data de 10 octombrie 1959, în localitatea Amnaș, din județul Sibiu, Michael Klein este considerat o legendă a Hunedoarei. Cariera sa fotbalistică se leagă în mare parte de echipa Corvinul Hunedoara. A jucat și în Germania, în Bundesliga, pentru echipa Bayer Uerdingen, dar și pentru Dinamo București. Mischa Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru Corvinul Hunedoara, între anii 1970 și 1980. De asemenea, el a îmbrăcat de 90 de ori tricoul naționalei, înscriind cinci goluri. A fost selecționat să reprezinte România atât la Euro `84, în Franța, cât și la Campionatul Mondial din 1990, din Italia.

Din păcate, fotbalistul s-a stins din viață prea devreme, în timpul unui antrenament al echipei germane la care era legitimat, în 2 februarie 1993, la vârsta de doar 33 de ani.