știri

Hunedoara susține performanța

RobotX, echipa de robotică a Liceului de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara, s-a întors de la BRD FIRST Tech Challenge România cu un nou premiu: Inspire Award și calificarea la Campionatul Mondial First care va avea loc la Detroit, Michigan (SUA), în perioada 24-28 aprilie 2019. BRD FIRST Tech Challenge s-a desfășurat la Sala Polivalentă din București, în weekend-ul 22-24 martie 2019.

Este rezultatul care reprezintă toată pasiunea, dedicarea și munca depusă în construcția robotului, realizarea caietului tehnic și implicarea noastră în comunitate! Vă mulțumim tuturor pentru susținerea pe care ne-ați oferit-o necondiționat și mulțumim sponsorilor Bitdefender, DEDEMAN, Primăria Hunedoara, Cosmin Popovici, Marcel Fulgusin și Integral Chinciu Comimpex pentru tot ajutorul lor și pentru faptul că au înțeles ceea ce facem!”,

au scris pe pagina de Facebook cei de la RobotX

Primăria municipiului Hunedoara îi felicită pe tinerii pasionați de robotică și pe domnul profesor coordonator Mircea Nistor pentru rezultatul obținut și, ca de fiecare dată când ne-au solicitat sprijinul, îi vom susține financiar pentru această deplasare.

Am discutat astăzi cu domnul profesor Mircea Nistor, coordonatorul echipei de robotică de la «Traian Lalescu» și cu doamna director Dorina Tănase; le-am spus că aștept solicitarea lor, pentru că am verificat și nu există încă o solicitare scrisă. Susținem excelența și bineînțeles că ne dorim să susținem financiar deplasarea întregii echipe RobotX, formată din 11 elevi, la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii. Consiliul Local va acoperi jumătate din sumă, iar Consiliul Județean va acoperi cealaltă parte din sumă. Am vorbit deja cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, dl. Mircea Flaviu Bobora, și proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean. Și noi vom introduce pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri (29 martie 2019 – n.r.) proiectul de hotărâre, astfel încât, cu susținere de la Primăria municipiului Hunedoara și de la Consiliul Județean Hunedoara, echipa de robotică să poată participa la campionatul de la Detroit în formație completă”,

declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Vă reamintim că echipa RobotX a luat aurul la competiția mondială de robotică din Mexic, care s-a desfășurat în luna august 2018. Elevii de la RobotX Hunedoara au învins reprezentantele a peste 160 de țări, după ce au reprezentat România la cea de-a doua ediție a competiției globale de robotică FIRST Global Competition.