Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Florin Ilie

„Pe noi nu prea vor oamenii să ne cunoască”, recunoaște dr. Ilie, șef de secție Anestezie și Terapie Intensivă. Și pe bună dreptate: nimeni nu vrea să se laude că a vizitat secția A.T.I., decât, poate, dacă are o poveste despre cum a supraviețuit vreunui accident.

Totuși, secția A.T.I. a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, care se întinde pe două etaje, pare desprinsă dintr-un alt „film”. În prezent, partea de la etajul 2 se află în renovare, după ce anul trecut a fost renovată secția de la primul etaj. Cu bani de la Ministerul Sănătății, secția trece printr-o transformare uimitoare, dar absolut necesară, având în vedere faptul că aici se folosește aparatură specială și se lucrează cu oxigen, aer comprimat medicinal etc.

Dr. Florin Ilie, medic primar A.T.I., a venit în urmă cu 4 ani de la Deva, unde a profesat începând cu anul 2009. Aici, conduce secția de Anestezie și Terapie Intensivă și vorbește entuziast despre finalizarea renovării secției: „Avem 7 paturi pentru terapia intensivă și 13 paturi postoperator, ne dorim să terminăm renovarea; am progresat și cu personalul – acum avem 6 medici și posibil încă o colegă de la anul. Ce ne bucură este că avem personal tânăr: aproximativ o treime dintre asistentele de pe A.T.I. au vechimea sub cinci ani”.