Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: dr. Nicoleta Terzea

Doamna doctor pediatru Nicoleta Terzea este șefa secției Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, funcție pe care o deține din 1 aprilie 2017. Și nu e nicio păcăleală, ba dimpotrivă: de când a preluat această secție foarte „vizitată” de copiii hunedoreni, a încercat să o transforme într-un loc prietenos, care să semene mai degrabă cu o grădiniță decât cu un spital.

Niciun pacient nu vine cu plăcere la spital, cu atât mai puțin copilașii bolnavi, cu febră, cu diferite afecțiuni, iar personalul medical de aici este prietenos și îi întâmpină îmbrăcat în haine vesele – și uniformele de spital au fost înlocuite în această secție cu unele colorate, cu personaje din desene animate.

Dr. Nicoleta Terzea vine din Oradea, dar până să ajungă la spitalul din Hunedoara a făcut facultatea și a lucrat în spitalul de copii Sf. Maria din Iași, apoi la spitalul municipal din Huși, județul Vaslui.

„Spitalul de pediatrie te ține mereu tânăr, în formă”, spune dr. Nicoleta Terzea. „Nu am copii acasă, dar interacționez aici cu zeci de copii în fiecare zi; de aceea mă uit la desene animate ca să avem subiecte de conversație. Oricât ai fi de supărat, când știi că vine pacientul, trebuie să fii prietenos”, adaugă șefa secției de Pediatrie.

Despre secția cea mai veselă din Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Nicoleta Terzea spune că și-a dorit să o transforme într-o secție care să pară o grădiniță. Desenele de pe pereți au fost realizate de personalul medical, în timpul liber. Pe lângă spațiile comune, și 70% dintre saloanele de la Pediatrie sunt personalizate. Există aici și o cameră de joacă în care pot veni micuții pacienți care nu mai sunt contagioși.

În ce privește planurile de viitor, doamna doctor spune că își dorește să rezolve problema de adresabilitate a pacienților, astfel încât micii pacienți să beneficieze de aceleași servicii ca adulții. „Ne dorim să avem un medic pediatru la U.P.U.”, spune Nicoleta Terzea.