știri

Profesori din China, în vizită de lucru la Hunedoara

Am primit astăzi vizita reprezentanților Institutului de Modă și Tehnologie din Provincia Zhejiang-China. Din delegaţie au făcut parte doi profesori: de robotică și design vestimentar. Aceștia se află în municipiul Hunedoara pentru a susține cursuri opționale la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara” și la Liceul Teoretic “Traian Lalescu”, până la sfârşitul lunii aprilie.

În perioada 14-18 aprilie 2019, o altă delegație de la Institutul de Modă și Tehnologie din Provincia Zhejiang-China se va afla în municipiul Hunedoara, la invitația Colegiului Național “Iancu de Hunedoara”, ocazie cu care se va semna un acord de parteneriat între cele două instituții.

Scopul acestui acord îl reprezintă crearea unor formațiuni de studiu de nivel postliceal, care să cuprindă trei categorii de calificări din domeniile: textile-pielărie (design vestimentar), mecatronică și informatică (technician mecatronist în informatică industrială), procesare imagine și text (operator procesare audio-video, cameraman-fotoreporter, designer pentru publicitate).

La întâlnire au participat, alături de primarul municipiului Hunedoara, și reprezentanți ai conducerii Colegiului Național “Iancu de Hunedoara”.

La propunerea primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, ceremonia oficială de semnare a acordului de parteneriat va avea loc la sediul primăriei, luna viitoare.

Municipiul Hunedoara este înfrățit cu oraşul Kaihua din Provincia chineză Zhejiang din anul 2014.