eveniment știri

Colaborare româno-chineză pentru educație


Astăzi, la sediul Primăriei municipiului Hunedoara a avut loc ceremonia de semnare a protocolului de colaborare între Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara” şi Institutul de Modă şi Tehnologie din Provincia Zhejiang-China.

Protocolul de colaborare are ca scop crearea unor formaţiuni de studiu de nivel postliceal, care să cuprindă trei categorii de calificări din domeniile: textile–pielărie (design vestimentar), mecatronică şi informatică (technician mecatronist în informatică industrială), procesare imagine şi text (operator procesare audio-video, cameraman-fotoreporter, designer pentru publicitate). Acestea vor fi create în cadrul parteneriatului sub denumirea de Colegiul Chino-Român al Institutului Artizanilor și al Drumului Mătăsii.

Pentru anul școlar 2019-2020, în cadrul formațiunilor de studio, vor avea loc cursuri opționale, iar începând cu anul 2020-2021, vor funcționa clase de nivel postliceal.

Delegaţia chineză, formată din şase profesori de la Institutul de Modă şi Tehnologie din Provincia Zhejiang-China, se află în municipiul Hunedoara la invitaţia Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara” şi a Primăriei municipiului Hunedoara.

La întâlnirea de astăzi au participat, alături de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, inspectorul şcolar general al ISJ Hunedoara, Maria Ştefănie, preşedintele Institutului Confucius din Sibiu, Constantin Oprean şi conducerea Colegiului Naţional “Iancu de Hunedoara”.