știri

Lucrările continuă la Grădinița „Floarea Soarelui”


Lucrările de reabilitare continuă la Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”, de pe strada Cerbului din municipiul Hunedoara. Grădinița trece printr-un amplu proces de transformare, fațada fiind deja finalizată, iar tâmplăria PVC, înlocuită.

Construcția care găzduiește grădinița include săli de grupă, săli de mese, cabinet medical, depozite, birouri, bloc alimentar, depozite alimente și grupuri sanitare. Imobilul nu a mai beneficiat de fonduri din anul 2008, când s-a executat în principal reparații la instalații, instalația de protecție împotriva electrocutării și paratrăsnet. De atunci, imobilul s-a degradat și uzat moral, s-au modificat normele privind circuitele la blocul alimentar. De aceea au fost absolut necesare aceste lucrări de reabilitare a imobilului, în special pe componenta termică. În documentația de avizare a lucrărilor de intervenții întocmită sunt prevăzute lucrări de reabilitare care vor asigura crearea unor condiții optime de desfășurare a procesului de învățământ precum și reducerea consumurilor la utilități și îndeplinirea cerințelor privind securitatea la incendii.

Lucrările constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare la fațade, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplinesc condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii.

De asemenea, este prevăzută și dotarea grădiniței cu mobilier nou, modern, multifuncțional și table interactive, urmărindu-se creșterea calității și siguranței procesului educațional.

Grădinița „Floarea Soarelui” este prima din oraș care va avea două scări de evacuare construite conform normelor ISU. În caz de urgență, acestea vor putea fi folosite pentru evacuarea copiilor și personalului de la etajul 1, fără să mai fie nevoie să coboare la parter.

În prezent, lucrările sunt avansate, aproximativ un sfert din suprafața totală a grădiniței fiind finalizat. Odată ce micuții vor intra în vacanța de vară, se va lucra într-un ritm mai rapid, astfel încât la începutul noului an școlar 2019-2020, micuții să se întoarcă la o grădiniță nou-nouță, modernizată complet!

Lucrările sunt finanțate de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, iar o mică parte vin din bugetul local, astfel: valoarea totală a lucrărilor este de 4.554.240 de lei, din bugetul local: 138.310 de lei, iar de la bugetul de stat: 4.415.930 de lei.