știri

Medicii Hunedoarei: Dr. Flaviu Stoenescu

Dr. Flaviu Stoenescu este unul dintre puținii medici cu dublă specializare: de internist și de cardiolog. Facultatea de Medicină are o durată de șase ani, cărora li se adaugă rezidențiatul, care în cazul medicului Stoenescu a însemnat încă nouă ani de studii. Așa se face că pentru a ajunge medic cu dublă specializare, dr. Flaviu Stoenescu a făcut nu mai puțin 27 de ani de școală – mai mulți ani de studii decât au unele asistente de viață, cum spune, amuzat.

De ce dubla specializare?

Pentru că a terminat în 2012 cei cinci ani de rezidențiat și a devenit medic specialist în medicina internă, moment în care s-a trezit „tânăr șomer cu diplomă, fără post și doar cu contracte de gărzi pe medicină internă în mai multe spitale”. A rămas în Timișoara, acolo unde și-a făcut toate studiile, dar a decis să urmeze și o altă specializare – cea de cardiolog. Dr. Flaviu Stoenescu este din Lugoj și a ajuns la Hunedoara odată cu concursul pe care l-a dat pentru a obține postul de cardiolog în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, în luna august a anului 2017. „Am cochetat cu ideea de a rămâne în clinica universitară, îmi plăcea să fac stagii cu studenții, dar nu s-a putut. Nu mă vedeam trăind altundeva decât în Timișoara, după 17 ani petrecuți acolo, dar acum nu regret mutarea în Hunedoara”.

Dubla specializare îl ajută mult în practicarea meseriei, pentru că omul este mai mult decât o inimă, este un tot, iar având anii de interne în spate, viziunea pe care o ai este mult mai largă.

„Spitalul arată foarte bine și sunt foarte mulțumit de dotări, avem o secție de terapie coronariană care e dotată cu absolut tot ce ne trebuie. Sigur, întotdeauna este loc și de mai bine, dar spitalul nostru este unul bine dotat și care îți oferă posibilitatea de dezvoltare. Ani la rândul, a fost spitalul municipal nr. 1 din țară, iar ăsta nu-i lucru puțin!”.

Cardiologii au mult de lucru în orașul nostru, din păcate: „Nu există zi fără infarcte”, după cum spune dr. Stoenescu. “Cardiologia este o specialitate grea prin definiție: la orice oră trebuie să fii apt, că-i trei noaptea, că-i cinci dimineața, că ai 15 pacienți la ușă și ești chemat în Urgență și trebuie să vezi pe cineva atunci”.