știri

De Ziua Europei, la Hunedoara au fost inaugurate centrul pietonal Corvin și fântâna arteziană muzicală

Joi, 9 mai 2019, la Hunedoara a fost sărbătorită Ziua Europei. Evenimentul s-au desfășurat în fața Casei de Cultură, începând cu ora 19:00. Cu această ocazie, Primăria municipiului Hunedoara a inaugurat centrul pietonal și fântâna muzicală din fața Casei de Cultură.

De asemenea, a avut loc și un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Hațegana, Fanfara Casei de Cultură Hunedoara, alături de artiști locali precum: Mariana Suciu, Viorica Brândușan-Lupo, Lavinia Zselnyan, Alin Ienciu, Cristian Mureșan, Ariana Musolini, surorile Alexia și Denisa Magda. Coregraf a fost, ca întotdeauna, Vasile Enea, iar prezentatorul spectacolului a fost Ovidiu Katona.

https://www.facebook.com/astoriahunedoara/videos/363688050933386

De luni până joi, fântâna muzicală amplasată în fața Casei de Cultură din municipiu va funcționa fără muzică. În weekend, adică vineri, sâmbătă și duminică, va fi un show muzical de 20 de minute, care se repetă din 20 în 20 de minute. Fântâna are patru melodii: tema filmului „Pirații din Caraibe”, o melodie interpretată de orchestra condusă Andre Rieu, Celine Dion – My Life Will Go On (melodia din filmul Titanic) și o melodie cântată de Shakira.

Proiectul inaugurat joi este compus din mai multe părţi: cele trei fântâni arteziene, din care una muzicală, platoul din Piaţa Regele Ferdinand, iluminatul public ecologic, Internet, rețele de apă și canalizare, sistemul de supraveghere video, mobilier urban şi transformarea Bulevardului Corvin în alee pietonală.

Foto: Hunedoara Liberă

Articole în presă:

Adevărul | Hunedoara Liberă | Mesagerul Hunedorean |