știri

Medicii Hunedoarei: Dr. Denisia Adelina Tornea

Chiar dacă mai are puțin până când va aduce pe lume pe cel de-al doilea copil al său, doamna dr. Tornea profesează și când ne-am întâlnit, se grăbea să ajungă în Policlinică, unde urma să vadă o mulțime de pacienți. Specialitatea sa este gastroenterologia și spune că a fost cucerită de ea încă de când a făcut stagiul. 

„Îmi amintesc prima colonoscopie la care am participat și știu că acela a fost momentul decisiv, când mi-am dat seama că eu asta vreau să fac. Cred că e o specialitate care mi se potrivește și sunt foarte încântată că am colegi care își doresc să dezvoltăm gastroenterologia aici, în județ; noi avem singura secție de Gastroenterologie din județul Hunedoara”.

Dr. Denisia Adelina Tornea este hunedoreancă, iar studiile le-a făcut în Timișoara. Este căsătorită și în curând va fi mama a doi băieți. Lucrează de un an în Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

„Am avut emoții înainte să vin aici, nu știam cum vor fi lucrurile în Hunedoara, dar după ce a trecut perioada de acomodare mi-am dat seama că am făcut o alegere bună și mă refer atât la spital, cât și la colectivul de aici. Colectivul este extraordinar și îmi place foarte mult că suntem mulți medici tineri. M-am întâlnit în fața spitalului cu un fost coleg din Timișoara, care s-a angajat aici de curând și m-am bucurat mult. Nu m-am gândit niciodată să plec din țară; pentru mine, asta ar fi ultima variantă. Îmi doresc să profesez aici, acasă și se pot face lucruri și la noi în țară. De asemenea, partea financiară este decentă și nu mai reprezintă o problemă pentru noi. Medicina este o meserie care cere multe sacrificii, dar merită din toate punctele de vedere”.