Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Mihai Cosmin Căpățînă

Domnul dr. Căpățînă a venit la Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” din Timișoara, unde a făcut rezidențiatul. Este de loc din Drobeta-Turnu Severin, iar facultatea a terminat-o în Craiova. Viitoarea lui soție este și ea medic, urmând aceeași specialitate.

“Am ales spitalul din Hunedoara pentru că mi-am dorit să rămân cât mai aproape de centrul universitar și pe lângă faptul că este un spital foarte bun, renovat, aici s-a format o echipă tânără de medici, într-un timp relativ scurt”.

Pe dr. Cosmin Căpățînă nu îl lega nimic de orașul nostru până să vină aici și recunoaște că a rămas surprins de ceea ce a găsit în spitalul care i-a devenit a doua casă. “Nu m-aș fi așteptat ca într-un spital municipal să existe condiții atât de bune. Este destul de mare față de spitalul din Deva, care este spital județean”.

Avem un județ foarte frumos, iar dr. Căpățînă, care este acum hunedorean, spune că a vizitat cu plăcere Castelul Corvinilor, dar și Cincișul, Sarmizegetusa, Cetatea Devei și fiind foarte pasionat de turismul local, ia la rând toate obiectivele turistice din zonă.

A ales specialitatea obstetrică-ginecologie pentru că și-a dorit o ramură chirurgicală, iar obstetrica îmbină partea operatorie cu bucuria unei viitoare mămici, acesta fiind, așadar, principalul motiv pentru care a optat pentru obstetrică-ginecologie. Unde mai pui că nașterea unui copil nu este ceva care să provoace suferință și orice medic își dorește un pacient căruia prezența lui să îi aducă bucurie.