Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Elena Popoviciu

Numele Popoviciu este cunoscut pacienților hunedoreni: mama doamnei doctor a fost tot medic ginecolog la spitalul din Hunedoara, fratele este ortoped, iar cumnata, oftalmolog. Noi am stat de vorbă, astăzi, cu tânăra doamnă dr. ginecolog Elena Popoviciu.

A studiat medicina la Cluj-Napoca și tot acolo a făcut și rezidențiatul înainte de a se angaja la spitalul din Zalău și apoi în Franța, unde a profesat pe perioade câte un an. S-a întors apoi pe meleagurile natale, pentru a fi aproape de familie. De cinci ani lucrează la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

„Am plecat în Franța din dorința de a vedea un alt sistem medical, dar și de a acumula experiență. Pentru mine a fost o experiență benefică, dar am decis că e mai bine să vin acasă”, spune dr. Elena Popoviciu.

Dr. Popoviciu este și proaspătă mămică: are o fetiță de un an. S-a întors la serviciu la 4 luni de la naștere. Soțul meu mă ajută foarte mult cu fetița, altfel nu aș fi putut. Am vrut să nu pierd contactul cu meseria, cu noutățile, cu pacienții.

Una dintre pasiunile doamnei doctor este șahul. Din păcate, acum timpul nu-i mai permite să joace, dar în copilărie participa la concursuri împreună cu fratele ei.