Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Mirela Colțatu

Născută în Hunedoara, dr. Mirela Colțatu a studiat medicina la Cluj, și-a făcut rezidențiatul în Timișoara, iar apoi s-a întors acasă, la Hunedoara. Este medic primar pneumolog. Anul acesta împlinește douăzeci de ani de activitate în Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Este căsătorită de 20 de ani cu un inginer și împreună au „o fetiță de 17 ani”, după cum spune doamna doctor.

„Terminasem liceul sanitar cu gândul de a urma aceeași carieră pe care o avea sora mea mai mare, de asistent medical. Numai că m-am gândit că pot face următorul pas și am dat la Medicină. Nu am ales eu pneumologia, așa a fost să fie, însă nu regret nicio clipă. Este o specialitate frumoasă, cu o patologie vastă”, spune dr. Mirela Colțatu. „De fapt, cred că Pneumologia m-a ales pe mine. În viață, nimic nu e întâmplător – tata a murit răpus de cancer pulmonar când eu începusem liceul. Destin?”.

„Mă bucur că avem atât de mulți colegi noi, tineri și entuziaști”, spune doamna dr. Colțatu despre campania noastră, care își propune să prezinte toți medicii Hunedoarei.

Chiar dacă am ajuns la cabinetul său la orele amiezei, pe hol erau pacienți care așteptau un consult sau o interpretare a analizelor din partea doctoriței Colțatu. Din păcate, sunt mulți pacienți cu boli pulmonare în Hunedoara, nu neapărat mai mulți acum decât în urmă cu 10 sau 20 de ani, dar mulți. Bronșitele cronice, astmul bronșic, cancerul pulmonar sunt cele mai frecvente afecțiuni. Problema este bolile că sunt depistate târziu. Înainte, la angajare îți era solicitată o radiografie pentru a depista prezența tuberculozei, însă acum această investigație nu mai este obligatorie.