știri

Hunedoara Smart City face încă un pas înainte

Primăria municipiului Hunedoara se numără printre cele 224 de localități din România care au primit din partea Comisiei Europene finanțare în valoare de până la 15.000 de euro pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la Internet wireless – programul cunoscut ca WiFi4EU.

Astfel, începând de astăzi, 8 august 2019, cele trei noi puncte de acces finanțate de Comisia Europeană sunt funcționale și acoperă următoarele zone:

  • Curtea Husarilor, în zona Castelului Corvinilor
  • Centrul vechi, inclusiv Piața Libertății
  • Zona Rusca, de la intersecția Bd. Corvin cu Bd. Dacia până în Parcul Tineretului

Aceste puncte de acces gratuit la Internet vin să le completeze pe cele deja existente, și anume:

  • La Complexul de Agrement Corvina
  • În Parcul Tineretului
  • Pe aleea pietonală Bd. Corvin

Cele trei noi puncte de acces au costat 70 de mii de lei și pot fi accesate căutând pe telefonul mobil sau pe laptop rețeaua cu numele WiFi4EU și acceptând termenii de utilizare.

Inițiativa WiFi4EU este o acțiune de sprijin pentru furnizarea de acces Wi-Fi gratuit în spații publice interioare sau exterioare (de exemplu, localuri ale administrațiilor publice, școli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice și piețe). Acest lucru va contribui la mai buna integrare a comunităților pe piața unică digitală, va da utilizatorilor acces la societatea gigabiților, va crește gradul de alfabetizare digitală și va completa serviciile publice prestate în aceste spații.

Cupoanele valorice WiFi4EU pot fi utilizate pentru a finanța instalarea de rețele Wi-Fi publice complet noi, pentru modernizarea rețelelor Wi-Fi publice existente sau pentru extinderea acoperirii unei rețele Wi-Fi publice existente.