știri

Comunicat de presă – incendiile de pe platforma fostului combinat siderurgic

Informăm cetățenii municipiului Hunedoara că în data de 22.09.2019, în jurul orelor 12:00, paznicul aflat în post la situl industrial a observat mai multe focare de incendiu pe platforma fostului Combinat Siderurgic. A fost sesizată Poliția Locală, care la rândul ei a alertat detașamentul de pompieri din municipiul Hunedoara.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a convocat de urgență Comitetul Local pentru Situații de Urgență, Prefectura și Garda de Mediu. Din deplasarea la fața locului, organele abilitate au constatat un număr de opt focare de incendiu, în puncte diferite ale platformei fostului combinat siderurgic. În urma primelor cercetări efectuate, rezultă că focul a fost pus cu intenție, de persoane necunoscute.

Pompierii au acționat cu trei autospeciale din dotare, alături de societatea comercială Salubprest Hunedoara, care la rândul ei a intervenit cu diverse utilaje pentru stingerea incendiilor de vegetație crescută din abundență, pe platforma fostului combinat Siderurgic.

Focul a fost stins în jurul orei 20:30 a zilei de duminică, 22.09.2019, iar în prezent se încearcă acoperirea zonelor incendiate cu pământ vegetal, cât și identificarea vinovaților cu sprijinul Politiei municipiului Hunedoara si al Poliției Locale.

Rugăm cetățenii municipiului Hunedoara care sesizează cazuri de aruncare a deșeurilor vegetale, din construcții sau de altă proveniență pe platforma fostului combinat siderurgic sau în alte zone unde acest lucru nu este permis, să alerteze forțele de ordine răspunzătoare la numărul de telefon 0254-954. Eliminarea deșeurilor în locuri care nu sunt special amenajate este ilegală, iar sancțiunile pentru astfel de fapte se pedepsesc prin lege cu amenzi în valoare de până la 50.000 de lei.