știri

Grădiniță reabilitată, pe Strada Cerbului din Hunedoara

Astăzi a fost inaugurată, în cadrul unei conferințe de presă, Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui” Hunedoara, situată pe strada Cerbului nr. 3 bis, structură a Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”. Aceasta a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, care a durat aproximativ un an, investiția finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL II) și din bugetul local, având o valoare totală de 4.397.097,74 lei. Din bugetul de stat a fost asigurată suma de 4.042.707,37 lei, iar din bugetul local, 354.390,37 lei.

Grădinița se află în apropiere de Piața Dunărea, între Școala Gimnazială nr. 7 (fostă 8) și Grădinița cu program normal „Zori de zi”. Unitatea de învățământ a fost înființată în anul 1976 și a funcționat în aceeași clădire cu creșa sub denumirea de C.S.H. nr. 4, având o capacitate de 200 de locuri pentru copii preșcolari și 100 de locuri antepreșcolari.

La conferința de presă au participat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, inspector general școlar Maria Ștefănie, reprezentante ale structurii de învățământ și un preot care a făcut o slujbă de sfințire a grădiniței, dar și numeroși părinți ai copiilor care frecventează această grădiniță. Cu toții au vorbit despre importanța școlii, a educației pentru copii. Mediul în care se dezvoltă își va pune amprenta asupra viitorului unui copil.

„Ce am făcut noi aici este normalitate. Urmează să reabilităm alte două grădinițe și bineînțeles că ne dorim ca toate instituțiile de învățământ din municipiul Hunedoara să arate la fel de bine. Felicitări tututor celor implicați și constructorului, pentru că rezultatul este unul foarte bun”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Grădinița Floarea Soarelui este prima din oraș prevăzută cu pasarelă pentru evacuarea în caz de incendiu. Clădirea grădiniței a fost realizată în conformitate cu standardele specifice acestor tipuri de construcții, cu săli spațioase, luminoase, fiind înconjurată de o curte mare, dotată cu aparate pentru jocurile în aer liber.

În prezent, grădinița funcționează cu program prelungit, având 126 de copii repartizați pe 5 grupe după nivelul vârstei, 10 cadre didactice, 1 administrator, 2 asistente medicale, 3 bucătărese, 4 îngrijitoare, 1 profesor de logopedie și 1 psiholog școlar. În februarie 2019 au început lucrările de modernizare cu termen de finalizare în decembrie 2019.

Mai jos vă prezentăm imagini cu grădinița înainte și după renovare.