știri

975.000 de lei, bani prevăzuți pentru bugetarea participativă și finanțări în baza Legii 350, transferați unităților medicale

Primăria municipiului Hunedoara face cunoscut că începând cu data de 2.04.2020 SE ANULEAZĂ procedura de depunere a proiectelor în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2020, ținând seama de Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și prevenirea răspândirii virusului Covid-19 la nivel național.

Având în vedere situația actuală, toate sumele alocate pentru finanțări nerambursabile din bugetul local în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2020, respectiv suma de 675.000 lei, urmează să fie redirecționată către Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” HunedoaraDirecția de Asistență Socială Hunedoara, Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” Hunedoara, Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice Hunedoara.

De asemenea, SE ANULEAZĂ lansarea platformei de bugetare participativă. Acest proiect urma să fie implementat la nivelul municipiului nostru pentru încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităților și a obiectivelor de investiții din bugetul local.

Suma alocată pentru bugetarea participativă este de 300.000 de lei, bani care se regăsesc în lista de investiții pe anul 2020.

Ținând seama de Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și prevenirea răspândirii virusului Covid-19 la nivel național și având în vedere situația actuală, această sumă prevăzută în bugetul local urmează să fie redirecționată către Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Hunedoara, Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” Hunedoara, Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice Hunedoara.

Cei 300.000 se adaugă sumei de 675.000 de lei care fusese alocată finanțării proiectelor în baza Legii 350. Astfel, Primăria municipiului Hunedoara va direcționa aproape un milion de lei către unitățile medicale subordonate. Mai exact, este vorba despre 975.000 de lei.