știri

Informare 12 mai 2020

CASTELUL CORVINILOR:

🏰 Începând cu data de 15 mai 2020, Muzeul Castelul Corvinilor își va redeschide porțile pentru public. Deși lucrările de restaurare sunt în plină desfășurare, și ne aflăm în stare de alertă, vă invităm să ne vizitați, respectând bineînțeles condițiile impuse de autorități. Vă așteptăm cu drag!

EDUCAȚIE: La început de iunie, elevii vor reveni la școală pentru pregătirea examenelor de final de clasă a VIII-a și a XII-a.Primăria Hunedoara sprijină toate unitățile de învățământ din municipiul Hunedoara asigurând:- dispensere cu soluție dezinfectantă și amplasarea de covorașe impregnate cu clor la intrarea în fiecare sală de clasă și la intrările în unitățile de învățământ- dotarea cu dispensere cu săpun în toalete- dotarea cu termometre cu infraroșu pentru testarea temperaturii fiecărei persoane care intră în unitățile de învățământ.Primarul municipiului, Dan Bobouțanu a dat din nou asigurări tuturor directorilor de unități școlare din orașul nostru că investițiile în școli vor continua, ele nu se vor opri!

LUCRĂRI: Luni am reluat lucrările de reabilitare pe strada Poștei, în spatele clădirii RDS și în zona Centrului Civic. Lucrările fac parte din Acordul Cadru 2 “Reabilitarea sistemului rutier în municipiul Hunedoara” – Subsecventul 2 și includ:

🚧 modernizarea drumurilor de acces

🚧 parcări noi

🚧 trotuare

🚧 zone verzi.

Acordul Cadru 2 prevede reabilitarea a 114 străzi din municipiul Hunedoara și satele aparţinătoare și a unui număr de 319 drumuri vicinale. Valoarea totală a proiectului este de peste 50 de milioane de euro (243.487.552, 54 lei).

„Este unul dintre cele mai importante proiecte implementate vreodată în municipiul Hunedoara și care acoperă o mulțime de străzi care urmează să fie reabilitate sau, după caz, modernizate. Multe sunt din localitățile aparținătoare. Vorbim de străzi care nu au mai fost reabilitate de peste 40 de ani, sau care nu au fost modernizate niciodată”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

CORONAVIRUS: Amplă acțiune de dezinfecție a domeniului public din municipiul Hunedoara. Luni și marți, 11 și 12 mai 2020, Primăria municipiului Hunedoara desfășoară o amplă acțiune de dezinfecție a domeniului public. Este dezinfectată o suprafață de peste 1.100.000 de metri pătrați ce cuprinde zonele verzi, aliniamentele stradale și parcurile din municipiu. Dezinfecția se desfășoară începând cu ora 9:00 și va continua până când tot orașul va fi acoperit. Firma care va efectua această acțiune este DD Chim, iar substanțele folosite sunt: hipoclorit de sodiu (soluție 12,5% clor activ) și Chemibar Vir 220-10 (peroxid de hidrogen 10%).

⚠️⚠️⚠️ În perioada desfășurării acțiunii de dezinfecție este recomandată evitarea circulației în zonele în care se pulverizează aceste substanțe timp de cel puțin o oră. De asemenea, este bine să țineți geamurile închise. ⚠️⚠️⚠️

„Luăm în continuare toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe raza municipiului Hunedoara printr-o nouă acțiune de dezinfecție care cuprinde toate cartierele. Toate substanțele pe care le folosim sunt avizate de Ministerul Sănătății, iar firma care le pulverizează are toate avizele necesare. Aceste substanțe sunt recomandate împotriva noului SARS-CoV-2”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Aceasta este cea de-a doua acțiune de dezinfecție pe care Primăria o derulează pe raza municipiului Hunedoara.

Inline image

Imagini de luni, 11 mai 2020: 

SĂNĂTATE: Farmacia care asigură permanența în noaptea de 12/13 mai 2020 este Dr. MAX 5 de pe Bd. Mihai Viteazu nr. 5A, tel. 0799-401014. Aceasta este deschisă între orele 21:00 – 7:00.