știri

Informare 15 mai 2020

EDUCAȚIE: Alte două proiecte privind îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Hunedoara vor intra în etapa de precontractare

S-a finalizat etapa de evaluare tehnică și financiară pentru proiectele de investiții “Reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților de învățământ profesional și tehnic (licee tehnologice și școli profesionale) din municipiul Hunedoara–Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” și “Reabilitarea/ modernizarea/dotarea unităților de învățământ profesional și tehnic (licee tehnologice și școli profesionale) din municipiul Hunedoara–Colegiul Tehnic ”Matei Corvin”, corp școală 5 + atelier 2 practică”.Astfel, ambele proiecte vor intra în etapa de precontractare.

Proiectul de investiții privind reabilitarea Liceului Tehnologic ”Constantin Bursan” are o durată de implementare de 30 de luni și o valoare totală de 16.754.663,35 lei.

Investiția prevede reabilitarea clădirii liceului și atelierului școlii, realizarea unui teren de sport (20,00 x 40,00 m) pe amplasamentul din curtea liceului, dotarea cabinetului medical și a laboratoarelor IT, precum și asigurarea mobilierului școlar necesar.Al doilea proiect, ce cuprinde reabilitarea Colegiului Tehnic ”Matei Corvin”, are durata de implementare de 30 de luni și valoarea totală de 8.229.260,25 lei.

Investiția constă în reabilitarea clădirii atelierului 2 practică și realizarea unui teren de sport (20,00 x 40,00 m) pe amplasamentul din curtea liceului. Totodată, se va realiza și dotarea atelierelor: auto, electrotehnică, lăcătușerie, sudură, laborator tehnologic și birouri maiștri.

„Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ din orașul nostru reprezintă o prioritate pentru noi. Ne dorim să oferim copiilor noștri săli de clase curate și moderne, dar și noi terenuri de sport, astfel încât activitatea școlară să se desfășoare în cele mai bune condiții”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Inline image

ATENȚIE! Din cauza vântului puternic, joi după-amiază, o salcie de lângă Hotelul Rusca și un copac de pe strada Cerbului au căzut, acesta din urmă avariind un autoturism parcat sub copac. Primăria Municipiului Hunedoara a oprit toaletările din municipiul Hunedoara din cauza amenzilor primite de la Garda de Mediu. Până la rezolvarea situației, facem un apel către toți proprietarii de mașini să aibă grijă unde le parchează, pentru că noi avem mâinile legate.

Primarul municipiului Hunedoarea, Dan Bobouțanu, a răspuns în direct pe Facebook la întrebările adresate de hunedoreni. Înregistrarea transmisiei poate fi văzută aici

INVESTIȚII: Un nou teren de sport multifuncțional este amenajat la Școala Gimnazială nr. 7 din municipiul Hunedoara – Colegiul Economic Emanuil GojduSportul și educația fizică contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă, menținerea stării de sănătate și întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție a copiilor.Tinerii din orașul nostru au nevoie de sport și de educație. Actuala administrație a investit în aceste două direcții ori de câte ori a fost posibil. În Hunedoara au fost construite 7 terenuri de sport, în apropierea instituțiilor de învățământ.

Un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic va fi amplasat în incinta unității de învățământ Școala Gimnazială nr. 7 de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Hunedoara, din cadrul Colegiului Economic Emanuil Gojdu.

Terenul de sport va avea o suprafață de 1.125 mp și următoarele caracteristici:
• teren de sport minifotbal/ handbal: 20x40m în interiorul liniilor de joc, cu un spațiu de siguranță de 2,5m, dispus perimetral;
• împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici cu înălțimea de 4-6 m și panouri de gard zincat 2×2,5m;
• gazon artificial multisport, certificat de federațiile sportive internaționale;
• 2 porți prevăzute cu plase și accesorii de prindere;
• instalație de iluminat nocturn.Contractul pentru realizarea acestui obiectiv de investiție are valoarea de 284.553,16 lei, TVA inclus.

„Investim în educație, investim în sport, investim în tinerii din municipiul Hunedoara. După acest an greu, și sunt sigur că nu le este ușor, elevii se vor întoarce la școală și își vor dori să facă sport, să alerge, să se joace. Noi încercăm să le facem viața mai ușoară și prin construirea acestor terenuri de sport multifuncționale, pe de o parte și prin renovarea unităților de învățământ, pe de alta”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

SĂNĂTATE: Farmacia care asigură permanența în noaptea de 15/16 mai 2020 este REMEDIA de pe Bd. Republicii nr. 10, Bl. D8, tel. 0254-740003. Aceasta este deschisă între orele 21:00 – 7:00. Această farmacie este deschisă în fiecare noapte în perioada 14-17 mai 2020.