știri

Informare 26 mai 2020

NUNTA DE AUR: Anul trecut, 116 cupluri de hunedoreni care au sărbătorit Nunta de Aur au fost premiate de Primăria și Consiliul Local al municipiului Hunedoara, în cadrul unui eveniment de neuitat organizat în cinstea lor. Fiecare cuplu a primit câte un premiu în bani (500 de lei) și o diplomă din partea primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Au fost invitați la petrecere și s-au arătat bucuroși să danseze, să închine un pahar de șampanie și să depene amintiri cu cei de-o seamă cu ei. Un cuplu a avut chiar plăcuta surpriză de a primi vizita fiicei pe care o credeau peste mări și țări.Ne bucurăm să îi putem sărbători, an de an, pe cei care au dat dovadă de înțelegere și răbdare și care au rămas timp de o jumătate de veac alături de persoana aleasă! Fiecare cuplu ne dă o lecție de viață și e important să le ascultăm poveștile.
Și în acest an, pe 1 octombrie, sperăm că vom putea organiza Nunta de Aur pentru hunedorenii care sunt încă împreună după cincizeci de ani. Dacă pandemia de coronavirus nu ne va permite organizarea acestui eveniment, îi vom premia cu bani pe cei care împlinesc 50 de ani de căsătorie.
Cuplurile domiciliate în municipiul Hunedoara care împlinesc în acest ani cincizeci de ani de căsătorie se pot înscrie deja la Direcția de Asistență Socială Hunedoara, completând integral formularul disponibil pe site-ul primăriei (la adresa: https://www.primariahunedoara.ro/files/news_files/cerere-si-acord-NUNTA-DE-AUR-2020.doc) și trimițându-l prin e-mail la adresa das@primariahunedoara.ro. Termenul limită de depunere a solicitărilor este 1 septembrie 2020. Pentru orice alte informații legate de acest eveniment, vă rugăm să apelați 0770-472.363 și 0771-074.262.

SPAȚII VERZI: Săptămâna trecută anunțam că angajații Salubprest Hunedoara au plantat flori în rondourile din orașe. Din păcate, astăzi suntem nevoiți să anunțăm că niște cetățeni fără scrupule și fără bun simț au furat peste 100 de plante din sensul giratoriu de la Rusca. Pentru că în perioada stării de alertă, Poliția Locală se află sub coordonarea Inspectoratului Județean de Poliție, am sesizat Poliția Municipiului Hunedoara cu privire la acest fapt regretabil și împreună cu polițiștii vom verifica înregistrările camerelor ca să vedem cine le-a furat.

UAMS: La Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” Hunedoara, am început mobilizarea beneficiarilor afară, în aer liber, cu respectarea distanței sociale. În fiecare zi de miercuri și joi, beneficiarii acestei unități pot fi vizitați de către aparținători, tot în aer liber, cu măști și respectarea distanței sociale. Membrii familiei le pot aduce produse ambalate.A fost și este în continuare o perioadă dificilă pentru cei internați aici. Mulți dintre ei și-au văzut rudele doar prin intermediul apelurilor video în efectuarea cărora au fost sprijiniți de angajații UAMS „Părintele Arsenie Boca” Hunedoara. Datorită managementului bun, aici a fost instituită carantina încă din 24 februarie, astfel că nu am avut niciun caz de infectare cu coronavirus. Acest lucru este foarte important, mai ales că persoanele vârstnice sunt cele mai expuse îmbolnăvirii cu COVID-19.

Inline image

LUCRĂRI: A început o nouă săptămână, iar pe cele patru mari șantiere din municipiul Hunedoara lucrările avansează în ritm alert.Străzile Dorobanților, Zambilelor, Poștei și Traian Vuia se modernizează cu noi locuri de parcare, alei și trotuare.
Astăzi, noile alei din cartierul Traian Vuia au fost betonate, iar în zilele următoare din această săptămână vor fi asfaltate! De altfel în acest cartier lucrările de reabilitare stradală și pietonală se apropie de final urmând ca muncitorii să deschidă noi șantiere pe bulevardul Corvin, dar și în Centrul Vechi pe strada Mierlei și aleile Mierlei, Parcului și Ciocârliei.
În cartierele unde muncitorii reabilitează străzile, aleile și trotuarele vor veni în perioada următoare și angajații de la Salubprest Hunedoara care vor reface spațiile și zonele verzi.

FAKE NEWS: Suntem din nou nevoiți să facem unele precizări, ca urmare a unei dezinformări publicate de un site din Hunedoara. Este vorba despre o nouă minciună sfruntată menită să stârnească panică în rândul populației, în mijlocul unei drame pe care o trăim cu toții – lupta cu virusul care a ucis deja peste o mie de români.Facem următoarele precizări:
– aparatul RealTime PCR al Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a funcționat în toată această perioadă fără sincope, făcându-se testări zilnice atât pentru pacienți, cât și pentru personal medical.
– miercuri 20.05.2020, au fost făcute 94 de teste, joi 21.05.2020 – 80 de teste, vineri 22.05.2020 – 73 de teste, sâmbătă 23.05.2020 – 41 de teste, duminică 24.05.2020 – 33 de teste.
– numărul de teste făcute într-o zi depinde de solicitările primite de la secțiile Spitalului, toate fiind onorate. Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara nu a trimis nicio probă în lucru la alt laborator în ultima săptămână, astfel că afirmația că s-a așteptat timp de șapte zile rezultatul unor teste trimise la Cluj este falsă.
– în Spitalul din Hunedoara, recoltările pentru analiza RT-PCR se fac dimineața, iar în după-masa aceleiași zile pacienții intră în posesia rezultatului.
Am făcut o sesizare către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații împotriva publicării de știri false (fake news) de către site-ul Replica și vom acționa în instanță semnatarul acestor știri false.
Nu este pentru prima dată când acest jurnalist și site-ul Replica dezinformează hunedorenii prin acest tip de „știri pe surse” – de fapt, fake news.

Inline image

SĂNĂTATE: Farmacia care asigură garda de noapte în perioada 23-28 mai 2020 este CATENA de pe Bd. Corvin nr. 9, tel. 0254-716929.