știri

Informare 28 mai 2020

LUCRĂRI: După ce alaltăieri v-am anunțat că s-au montat noi coșuri de gunoi în Centrul Vechi, în parcul cuprins între aleile Parcului și Ciocârliei, acum vă informăm că am montat noi coșuri de gunoi, dar și bănci în Micro 6, pe străzile Batiz și Intrarea Lanului. Joi ne vom ocupa de zona cuprinsă între strada Ion Creangă și Aleea Cocsarilor, unde vom monta noi bănci, dar și coșuri de gunoi! Mizăm pe spiritul civic al fiecărui cetățean din municipiul Hunedoara, deoarece cu toții ne dorim să trăim într-un oraș curat, civilizat, ca atare trebuie să păstrăm mobilierul urban, curat și întreținut, și mai ales să folosim coșurile de gunoi! 

Inline image

CULTURĂ: Biblioteca municipală Hunedoara s-a deschis, dar pentru a avea acces în interior, trebuie să respectați câteva reguli.Accesul în bibliotecă este limitat la o persoană, excepție făcând: un minor sub 16 ani însoțit de un părinte și persoanele cu dizabilități. Este obligatorie purtarea măștii în interiorul Bibliotecii Municipale Hunedoara. De asemenea, este interzis accesul la rafturile cu cărți.
REGULILE PE CARE TREBUIE SĂ LE RESPECTE VIZITATORII BIBLIOTECII, ÎN SCOPUL PREVENIRII INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS -COV-2, LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ HUNEDOARA:


📚 La intrarea în instituție, Biblioteca Municipală Hunedoara are obligația de a termometriza noncontact utilizatorii;
📚 Persoanele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces în incinta instituției;
📚 Nu este permis accesul utilizatorilor a căror temperatură depășește 37,3°C;
📚 În spațiile publice închise din cadrul Bibliotecii Municipale Hunedoara, utilizatorii vor purta mască (medicală/non-medicală);
📚 Se va păstra distanța de siguranță de 2 m între persoane;
📚 În incinta secțiilor este permis accesul unei singure persoane, cu anumite excepții, în funcție de specificul secției (pentru înscriere la bibliotecă, minorii sub 16 ani, care au nevoie de acordul părintelui pentru prelucrarea datelor personale; un minor însoțit de un părinte; o persoană cu dizabilități care necesită însoțitor);
📚 Timpul maxim de staționare pentru un utilizator într-o secție este limitat la 15 minute;
📚 În vederea limitării numărului de utilizatori care ating documentele de bibliotecă, accesul liber la raft este interzis, personalul bibliotecii va merge la rafturi pentru a procura documentul solicitat;
📚 Pentru deservirea în condiții optime a publicului, accesul utilizatorilor în incinta Bibliotecii este permis până cu cel mult 30 de minute înainte de ora închiderii;
📚 Pentru siguranța tuturor, documentele returnate de utilizatori vor intra într-o perioadă de carantină;
📚 Sălile de lectură și centrul Biblionet se vor deschide la o dată ulterioară;
📚 Până la deschiderea Sălii de Lectură, utilizatorii vor putea consulta documentele solicitate acasă.Vă așteptăm!

CASTELUL CORVINILOR: Aspecte din cadrul lucrărilor de restaurare a Castelului Covinilor. În urma operațiunilor de hidrogomaj, Turnul Alb începe să revină la culoarea inițială. Acest turn realizat în secolul al XVI-lea, în timpul lui Gabriel Bethlen, a fost numit așa deoarece, fiind doar tencuit cu mortar pe bază de var, contrasta cu restul suprafeței Castelului care era pictată încă din secolul al XV-lea cu motive geometrice ce creau un efect tridimensional. Totodată, se lucrează la curățirea Galeriei suspendate ce leagă Turnul Neboisa de Castel dar și în interior, la toate etajele Turnului Vechi de poartă și ale Turnului Alb.

CASTELUL CORVINILOR: Un mic moment muzical organizat de personalul Castelului Corvinilor, ce a constituit deliciul unor vizitatori pasionați de istorie. Castelul Corvinilor – Legenda vie a Transilvaniei 🏰 Corvins’Castle – The Living Legend of Transylvania

https://www.facebook.com/castelhd/videos/254936095757127/

INVESTIȚII: Lucrările la noul teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic ce va fi amplasat în incinta unității de învățământ Școala Gimnazială nr. 7 de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Hunedoara – Colegiului Economic Emanuil Gojdu sunt în plină desfășurare. 
Terenul de sport va avea o suprafață de 1.125 mp și următoarele caracteristici:
• teren de sport minifotbal/ handbal: 20x40m în interiorul liniilor de joc, cu un spațiu de siguranță de 2,5m, dispus perimetral;
• împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici cu înălțimea de 4-6 m și panouri de gard zincat 2×2,5m;
• gazon artificial multisport, certificat de federațiile sportive internaționale;
• 2 porți prevăzute cu plase și accesorii de prindere;
• instalație de iluminat nocturn.Contractul pentru realizarea acestui obiectiv de investiție are valoarea de 284.553,16 lei, TVA inclus.
Sportul și educația fizică contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă, menținerea stării de sănătate și întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție a copiilor. Tinerii din orașul nostru au nevoie de sport și de educație. Actuala administrație a investit în aceste două direcții ori de câte ori a fost posibil. În Hunedoara au fost construite 7 terenuri de sport, în apropierea instituțiilor de învățământ.

DRUMURI: Atenție, șoferi! Se trasează marcaje, longitudinale și treceri de pietoni, pe una din cele mai importante artere de circulație din municipiul Hunedoara, bulevardul Dacia. 🚧 Traficul poate fi îngreunat pe anumite porțiuni ale acestui bulevard!

SĂNĂTATE: Farmacia care asigură garda de noapte în perioada 23-28 mai 2020 este CATENA de pe Bd. Corvin nr. 9, tel. 0254-716929.