știri

Informare 8 mai 2020

RÂUL CERNA:  Râul Cerna are potențial și vom încerca prin noul proiect care urmărește reamenajarea structurii existente a cursului de apă să evidențiem clar acest potențial, pentru ca Hunedoara să devină de la an la an un oraș curat și modern, european! Proiectul de reamenajare a râului Cerna se află la ora actuală în stadiul de precontractare și se apropie de următoarea fază, până la finalul lunii urmând a fi semnat și contractul de finanțare al proiectului.

Am anticipat acest lucru și alături de angajații de la Apele Române și Salubprest Hunedoara am degajat malurile râului, facilitând implementarea grabnică a proiectului.

Încă de la debutul primăverii calendaristice am efectuat în albia râului lucrări de ecologizare și salubrizare, iar Apele Române au executat defrișarea vegetației din zona albiei râului Cerna. Lucrările vor continua pe întreg parcursul lunii mai, atât în amonte, cât și în aval.

Salubprest Hunedoara a ridicat din malurile râului tone de resturi vegetale și deșeuri de toate tipurile, acțiune care continuă și zilele acestea. Rugăm și pe această cale toți locuitorii orașului, dar și pe cei din aval cât și din amonte de municipiul Hunedoara să nu confunde râul Cerna și afluenții acestuia cu rampa de gunoi! Aruncarea, depozitarea oricăror tipuri de deșeuri în albia unui râu este strict interzisă, constituie infracțiune conform legii și se pedepsește cu amenzi, dar și închisoare până la 3 ani.

Vă mulțumim pentru sprijin!

Inline image

SPITALUL MUNICIPAL: În prezent, la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara mai sunt internate 22 de persoane cu COVID-19, dintre care 8 din municipiul Hunedoara. Considerăm că numărul mic al infecțiilor, comparativ cu alte orașe ale țării, se datorează în primul rând responsabilității de care ați dat, cu toții, dovadă.

În curând, România va ieși din starea de urgență, ceea ce înseamnă o relaxare a măsurilor obligatorii menite să ne protejeze. Ridicarea restricțiilor nu înseamnă, însă, că suntem protejați de virus. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil și să își ia toate măsurile de protecție: mască, mănuși, dezinfectarea hainelor, a tălpilor pantofilor cu care ieșim în oraș și mai ales spălatul pe mâini ori de câte ori venim în contact cu exteriorul.

SĂNĂTATE: Farmaciile care asigură permanența în acest weekend sunt:8 mai 2020: DONA, Str. George Enescu nr. 9, tel. 03724071849 mai 2020: IULIA, Str. Ciocârliei nr. 3, tel. 025471213210 mai 2020: MEDIMFARM, Str. Victoriei, tel. 0724268556