știri

Informare 2 iunie 2020

ZONE VERZI: Am plantat, vineri, cu ajutorul colegilor de la Salubprest, 15 stejari roșii, în locurile unde au fost făcute lucrările de asfaltare:

🌳 8 bucăți în cartierul Traian Vuia
🌳 6 bucăți pe Str. Poștei
🌳 1 bucată pe Str. ZambilelorSăptămâna aceasta, după ce primim avizul favorabil de la Agenția de Mediu, vom înlocui cei 48 de arbori uscați de pe principalele artere din oraș (Bd. Dacia, Bd. Traian și Bd. Republicii) cu copaci din specia catalpa.

ZIUA COPILULUI: Veselie la zoo! 🐒Toți copiii au fost așteptați, luni, la Grădina Zoologică din Hunedoara! Intrarea a fost liberă!🎈De asemenea, i-am invitat pe copii și adolescenți cu vârsta de până în 18 ani să viziteze gratuit Castelul Corvinilor, care și-a deschis larg porțile pentru ei. 🚂🚃  Și Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu” a fost inaugurat și copiii au accesul gratuit, de ziua lor. Acesta este situat pe Bd. Libertății nr. 4. Expoziția permanentă 🇷🇴 „Pașii României prin socialism și democrație” oferă accesul gratuit copiilor, astăzi. Expoziția se află în cartierul O.M. („La potcoavă”).Grădina Zoologică Hunedoara este deschisă între orele 10:00 – 19:00, iar Muzeul Castelul Corvinilor, între orele 12:00 – 20:00. Sperăm să ne revedem sănătoși anul viitor și să petrecem împreună în Parcul Tineretului și la Ștrandul Corvina! La mulți ani tuturor copiilor! 👨‍👩‍👧‍👦

MUZEUL TRENULEȚELOR: De Ziua Copilului, în Hunedoara s-a deschis Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu”. Este un loc de poveste, unde atât cei mici, cât și cei mari se pot bucura de o lume întreagă în miniatură.Muzeul poartă numele regretatului pilot de curse hunedorean Valentin Banciu și a fost construit de soția sa, Delia Banciu, care a dorit să îi păstreze vie amintirea. Timp de un an și jumătate, dioramele din spațiul de pe Bd. Libertății nr. 4 din Hunedoara au fost meticulos aranjate de Dana Ille. Sunt nenumărate scene de vis, cuprinse de peisaje montane în care se regăsesc trenuri care se plimbă pe șine, autobuze, un elicopter, telescaun, gări, piețe, străzi, magazine și terase, toate în miniatură și cu detalii care îți taie răsuflarea. Peste toate, tronează Castelul Corvinilor, ca un omagiu adus locului în care este amplasat acest muzeu.Sunt trei încăperi în Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu”: una găzduiește trenulețele adunate de pilotul hunedorean timp de peste cinci decenii, alta e dedicată machetelor de mașini (visul oricărui pasionat de mașinuțe) și cea mai mare are pereții acoperiți cu diorame care „trec” prin toate cele patru anotimpuri. Se găsesc aici oameni la plajă, drumeți, gospodari, agricultori, muncitori, pescari, schiori, sportivi, copii și… chiar și Moș Crăciun!Biletul de intrare la acest muzeu costă 17 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii, iar programul este de marți până duminică, între orele 10:00 – 20:00. De Ziua Copilului, intrarea va fi gratuită, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială. Detalii găsiți pe pagina de Facebook a muzeului.

MEDIU: Ziua Mediului este în fiecare zi!
Primăria Municipiului Hunedoara și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener organizează în luna iunie o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice. Aceasta face parte dintr-o amplă campanie organizată cu ocazia Zilei Mediului în peste 20 de județe din țară.
În Hunedoara, programul de colectare se desfășoară între 1-15 iunie prin Serviciul de preluare și ridicare a deșeurilor electrice de la domicilii și sedii de firme sau instituții.
Vrei să participi și să scapi de deșeurile electrice? Sună la 0800.444.800 sau intră pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ și află cum te poți debarasa responsabil și corect de aceste deșeuri și ce premii sunt puse la bătaie!
Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 (gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă) sau prin completarea formularului de pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ poți face curat în casă și la birou, eliberându-le de aparate electrice și electronice inutile. Și poți câștiga premii de la partenerii programului!
Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/.
Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și online, pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice. Echipele operatorilor locali parteneri vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.
Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Iar cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completării taloanelor de participare la campanie.
Participi la Ziua Mediului, sărbătorești fără vechituri electrice și poți câștiga și un premiu special! Premiile puse la bătaie sunt 2 mixere de bucătărie Philips, 4 mașini de călcat Philips și un cuptor cu microunde digital Candy! Tombola cu premii la care vom afla câștigătorii campaniei va avea loc în data de 16 iunie, la ora 12:00, la Centrul de Colectare DEEE Hunedoara.

Inline image

SĂNĂTATE: Farmaciile care asigură garda de noapte în luna iunie 2020, în municipiul Hunedoara, sunt următoarele:

Inline image