știri

Noi măsuri de prevenție a Covid 19, în piețele agroalimentare din Hunedoara

Cele două piețe ale orașului au acum panouri transparente montate în interior, pentru a combate noul coronavirus.  Acestea protejează igienico-sanitar atât marfa de pe mesele de comercializare cât și persoanele din interiorul halei. 

„Ori de câte ori a apărut vreo situație complicată, generată de pandemie, am reușit să reacționăm rapid și să ne achităm cu bine de sarcini. La fel am făcut și acum identificând fondurile necesare necesare pentru a cumpăra panourile pe care suntem obligați să le montăm în piețe. Muncitorii noștri s-au mobilizat și le-au montat, pentru ca atât vânzătorii de produse agricole, cât și cetățenii care merg la piață să fie în siguranță”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Obligativitatea montării de panouri transparente este prevăzută de noul regulament privind desfășurarea activității piețelor agroalimentare pe perioada stării de alertă, stabilit de Guvern. Acesta prevede și alte măsuri, de asemenea implementate în cele două piețe agro-alimentare din municipiul  Hunedoara:

• afișarea regulilor de acces, de protecție individuală, de distanțare fizică și de igienă în locuri vizibile în piață
• montarea de marcaje pe pardoseală
• limitarea accesului consumatorilor astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 metri între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței
• stabilirea unor fluxuri de vizitare unidirecționale
• permiterea accesului clienților doar cu purtarea măștii pe toată durata vizitei în piață (masca trebuie să acopere gura și nasul)
• clienților le este pusă la dizpoziție soluție pentru dezinfectarea mâinilor, pe bază de alcool
• la intrarea în piață se efectuează un triaj observațional, precum și măsurarea temperaturii corporale cu termometru fără contact.

Toate aceste măsuri se aplică pe durata stării de alertă instituite pe teritoriul României, pentru a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19.