așa da!

Zâmbete, culoare și optimism, în școală 🌈

Școala Gimnazială Nr. 1 Hunedoara – Corp B (fosta Școală Generală nr. 12) a fost reabilitată complet, cu fonduri din PNDL II, în urmă cu un an. Micuții elevi așteptau cu nerăbdare să înceapă cursurile, dar pandemia le-a cam dat planurile peste cap. Au apucat să participe, fizic, la cursuri în lunile septembrie și octombrie, după care pericolul COVID-19 i-a obligat să facă școala online. Anul acesta, au fost prezenți în sălile de clasă din ianuarie până în martie, iar luna aprilie a fost una de vacanță prelungită.

În așteptarea momentului în care holurile și sălile de clase vor fi pline de copii care vor zburda peste tot, doamna director Loredana Vișovan și prof. învățământ primar Ana Bârsan au luat hotărârea de a da culoare pereților albi ai școlii. Așa a luat naștere proiectul „Zâmbete și culoare”, prin care pereții școlii generale s-au transformat în adevărate opere de artă. Două săptămâni au pictat, desenat și scris prof. Ana Bârsan, ajutată de doamna prof. învățământ primar Adriana Mihai, care și-a înfrumusețat clasa încă din luna septembrie, înainte de începerea noului an școlar.

Copiii au nevoie de un mediu atractiv în care să se dezvolte, iar o școală prea sobră, cu pereții albi, nu este potrivită nici pentru elevii mai mari. Cu toții ne aducem aminte de laboratoarele sau sălile tematice care aveau pereții acoperiți cu diferite planșe educative. La „Școala 12”, copiii sunt înconjurați de mesaje pozitive, încurajați să se comporte exemplar, sprijiniți în tot procesul educațional de dascălii lor.

Felicitări pentru proiect și le dorim să facă doar școală… offline de acum înainte! Totul va fi bine!