eveniment

Agenda de weekend ☀️ 6-8 august 2021

Avem un sfârșit de săptămână ceva mai relaxat, #AcasăLaHunedoara. Vă recomandăm să profitați de zilele acestea pentru a scăpa de mobilierul vechi și celelalte deșeuri voluminoase care vă ocupă inutil apartamentul, casa, balconul, beciul sau scara blocului, pentru că marți, 10 august 2021, este ziua în care Brai-Cata ridică GRATUIT deșeurile voluminoase depuse în locurile de colectare a deșeurilor (acolo unde ducem gunoiul). Această activitate, conform legii, poate fi făcută doar o dată pe trimestru. 🪑🛋️🛏️ Este foarte important ca toți cetățenii municipiului Hunedoara care au de depus mobilier vechi și orice alte deșeuri voluminoase să le ducă la platformele de colectare a deșeurilor până în data de 10 august 2021. În toate celelalte zile, cetățenii care vor să depună deșeuri voluminoase pot beneficia de acest serviciu doar la cerere, în baza unui contract de prestări servicii încheiat între ei și operator. Tarifele sunt de 92,8946 lei/metrul cub, respectiv 101,37 lei/metrul cub (tarife fără TVA). Amenzile aplicate pentru aruncarea deșeurilor după data de 10 august sunt foarte mari.

Vineri după-amiază, trupa OLD BAND ne va încânta, din nou, cu muzică veche, în filigoria din Parcul Tineretului. 🎷🎻🥁 Spectacolul începe la ora 18:00 și va dura două ore.

Trenulețul piticilor circulă în fiecare zi de weekend cu începere de la ora 18:00, până la ora 21:00. Acest program va fi menținut pe durata perioadei cu temperaturi ridicate. Tarifele sunt de 2 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți, iar traseul este în jurul Parcului Tineretului, cu plecare de la intrarea în parc dinspre Cofetăria Select (zona „La Trepte”).

Curtea exterioară a Castelului Corvinilor găzduiește în acest sfârșit de săptămână un nou târg de produse tradiționale, organizat de Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Hunedoara. Sunt prezenți la târg producători locali care vând produse dintre cele mai diverse: fructe, plăcinte pădurenești, miere și produse apicole, precum și bijuterii, magneți, produse artizanale etc. Standurile sunt deschise între orele 9:00 – 20:00.

Grădina Zoologică este deschisă între orele 10:00 – 19:00.

Ștrandul Corvina este deschis între orele 9:00 – 20:00.

Muzeul Castelul Corvinilor, Muzeul de Arheologie, Istorie si Etnografie Hunedoara și Muzeul Casa Breslelor sunt deschise între orele 9:00 – 20:00.

Farmacia de gardă în perioada 2-5 iulie 2021 este CATENA de pe Bd. Corvin, nr. 2 (tel. 0254-716929). Aceasta este deschisă noaptea, între orele 21:00 – 7:00.