știri

Locuințele din noul bloc ANL au, de astăzi, chiriași

Azi (18.10.2021) a avut loc predarea apartamentelor din blocul ANL, situat pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Hunedoara, primilor lor chiriași.

Lista beneficiarilor a fost stabilită respectându-se prevederile Legii 152 din 1998 și ale hotărârii Consiliului Local Hunedoara nr. 74 din 2019. Întregul demers s-a derulat în mod transparent. În prima parte a acestui an au fost publicate mai multe anunțuri referitoare la termenul-limită pentru depunerea sau actualizarea dosarelor. De asemenea, repartizarea locuințelor a fost efectuată prin tragere la sorți, astfel încât să se elimine orice suspiciune privind favorizarea sau defavorizarea vreunui beneficiar.

Imobilul totalizează 80 de locuințe: 36 de apartamente cu o cameră – cu o suprafață de 37 mp fiecare, respectiv 44 de apartamente cu două camere – cu o suprafață de 52 mp fiecare. Locuințele sunt dispuse pe 5 niveluri (parter și patru etaje), grupate pe trei scări de acces, pe fiecare scară existând și câte un ascensor. Fiecare apartament dispune de centrală termică proprie, tâmplărie PVC și finisaje interioare.

Construcția blocului amintit a fost realizată de către Agenția Națională pentru Locuințe, investiția totală ridicându-se la 12,7 milioane de lei. Municipiul Hunedoara a pus la dispoziția ANL terenul necesar și a contribuit cu o serie de lucrări conexe importante, în valoare totală de aproximativ 1,1 milioane de lei (devierea și refacerea rețelelor de utilități, branșamentele necesare, construirea unui zid de sprijin înalt de 3 metri și lung de 90 de metri, a aleilor pietonale și asigurarea accesului auto etc).

„Cred că toate cele 80 de familii care se mută acum în noul bloc ANL sunt încântate, mai ales că au și aşteptat, într-adevăr, foarte mult, dar nu din vina Primăriei. Este important că Primăria Hunedoara a reușit să atingă un grad maxim de transparență și în derularea procedurilor de atribuire a locuințelor ANL. Ceilalți tineri din municipiul Hunedoara care își doresc o locuință ANL pot depune dosare în continuare, deoarece noi mai avem și alte două blocuri ANL unde există un fenomen de veniri – plecări. Mai există și situații de locatari ai blocurilor ANL care pleacă din aceste imobile. Pe de altă parte, cât de curând, vom depune o nouă solicitare către ANL pentru un alt bloc, în aceeași zonă (pe strada Alexandru Vlahuță – n.n.). Acolo am păstrat spațiu pentru un al doilea bloc ANL, tot de 80 de locuințe”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Hunedoara a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcția unul bloc ANL destinat cadrelor medicale de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”. Acesta va fi amplasat lângă spital, la intersecția străzilor Chizid și Victoriei, va avea 20 de locuințe, locuri de parcare și o zonă de joacă pentru copii.

„Este important să aduci specialiști tineri în sănătate, oameni cu entuziasm, cărora să le poți oferi și o locuinţă”, a adăugat primarul municipiului Hunedoara.