comunicat

A fost semnat contractul. Castelul Corvinilor va primi 5 milioane de euro pentru reabilitare

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a semnat în data de 3.05.2017 contractul de finanțare pentru Proiectul „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara”.

Semnarea de către ministrul Sevil Shhaideh a contractului de finanțare pentru Proiectul «Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor» este o veste foarte bună pe care am primit-o în această dimineață. Acest proiect pe fonduri europene este cel mai valoros din Transilvania pe astfel de monumente turistice. După implementarea acestui proiect, cu siguranță, Castelul Corvinilor va deveni cel mai important obiectiv turistic, de acest gen, din România, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Proiectul va fi realizat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimonului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural și are o durată de implementare de 62 de luni.

În continuare, așteptăm notificarea de la ADR Vest, pentru a putea semna, la rândul nostru, contractul de finanțare. Urmează achiziția de pe SEAP a serviciilor de consultanță în management, apoi a serviciilor de proiectare tehnică și execuție și abia apoi vor începe lucrările efective. Probabil că în toamnă vom cunoaște firmele care vor face aceste lucruri, iar la anul vom începe lucrul, adaugă Dan Bobouțanu.

Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 lei, din care finanțarea nerambursabilă alocată de MDRAPFE – AM POR este de 21.447.210,55 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Acesta este cel mai important proiect pentru care administrația locală hunedoreană a reușit să obțină finanțare de la ADR Vest. Un proiect cu o implicare deosebită în redefinirea turismului din zona de Vest a țării. Odată reabilitat, Castelul Corvinilor poate deveni cel mai important obiectiv turistic de acest gen din România, cu un număr de turiști de peste 400.000 pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.