comunicat foto

„Drumul Mătăsii” trece prin Hunedoara

Marți, 4 iulie 2017, o echipă de reporteri ai televiziunii naționale chineze, CCTV, a vizitat municipiul Hunedoara și simbolul acestuia, Castelul Corvinilor. În fața castelului, reporterii televiziunii cu cea mai mare audiență din lume (programele sale ajung la peste un miliard de telespectatori) i-au luat un interviu primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, care a vorbit despre deschiderea Hunedoarei față de investitori și despre înfrățirea municipiului cu orașul Kaihua din provincia Zhe Jiang.

Drumul Mătăsii (Silk Road) era reprezentat de o serie de rute interconectate care au trecut prin Asia de Sud, între Xi’an, China de azi, înspre Turcia, Siria și alte destinații ale Asiei Mici. Drumul Mătăsii este de fapt o împletitură de drumuri de caravană, ruta principală legând bazinul Mării Mediterane cu estul Asiei, denumirea aceasta fiind deja folosită în perioda bizantină.

O legătură comercială între China și Europa a existat din cele mai vechi timpuri, bazându-se pe schimburi de mărfuri, înlesnind totodată și contacte diplomatice și culturale. Astăzi, China își dorește refacerea simbolică a „drumului mătăsii”, pentru o și mai bună colaborare cu Europa. Iar acel drum trece prin Hunedoara, un oraș care trece prin transformări și care devine tot mai atractiv pentru investitori.

One thought on “„Drumul Mătăsii” trece prin Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.