eveniment

Pui de șoim, eliberați de la grădina zoologică

De două luni, Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara a fost casă pentru patru puiuți de șoim în vârstă de aproximativ patru luni. Aceștia au fost găsiți în oraș de către un cetățean, care a sunat la 112 și ulterior puii de șoim au fost găzduiți, temporar, de Grădina Zoologică (Serviciul Public Grădina Zoologică și Ecarisaj Hunedoara).

Grădina zoologică a apelat, pentru eliberarea puilor de șoim, la șoimarul Dorin Cărăbeț, care se ocupă de ani de zile de aceste păsări. El reprezintă Asociația Peregrinus, pentru salvarea și reabilitarea păsărilor răpitoare de zi și de noapte din România.

Joi, 24 august 2017, reprezentanții grădinii zoologice împreună cu biologul Dorin Cărăbeț au încercat să elibereze, în zona împădurită de lângă Almașu Sec, cei patru pui de șoim. Doar doi dintre ei și-au luat zborul din prima încercare, un altul având dificultăți în a se menține în aer și ultimul nefiind încă pregătit. Mai precis, ultimul șoim a fost declarat de către specialist „prea gras pentru a-și lua zborul”. Ultimul puiuț va fi eliberat în câteva zile, după ce își va dezvolta musculatura pentru zbor.

Reprezentanții Primăriei municipiului Hunedoara îi încurajează pe cetățenii care găsesc pui de păsări sau alte animale rănite pe raza municipiului să ia legătura cu cei de la Grădina Zoologică. Aici sunt oameni pregătiți pentru astfel de situații, care pot prelua cazurile respective.

„Grădina zoologică primește, din câte am înțeles, an de an păsări de pradă, iar unele dintre ele pot fi reabilitate. În schimb, noi primim destule exemplare lovite de mașini sau care au suferit diferite accidente și în urma unei aripi rupte, nu mai pot fi eliberate. Aceste păsări sunt binevenite la zoo, unde vizitatorii se pot bucura de ele. Doi dintre șoimii eliberați astăzi s-au descurcat foarte bine. Avem un exemplar pe care îl vom ține într-o volieră, pentru că e foarte gras și nu și-a folosit musculatura. Într-o săptămână cred că va putea fi eliberat”, a declarat Dorin Cărăbeț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.