comunicat știri

„Verde” pentru reabilitarea Castelului Corvinilor

Primăria Municipiului Hunedoara a primit marți, 28 noiembrie 2017, din partea Agenției Naționale a Achizițiilor Publice (ANAP), validarea strategiei privind contractarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiție „Restaurarea și Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, județul Hunedoara”.

„După nenumărate respingeri, din partea ANAP, a acestei strategii de contractare, din cauza sintagmei solicitate de noi «experiența similară și criteriul de atribuire calitate-preț», putem declara la această oră că punctul nostru de vedere a fost acceptat de ANAP. Astfel, firmele care doresc să participe la licitația privind serviciile de proiectare și execuție trebuie să îndeplinească criteriul «cel mai bun raport calitate-preț și experiența similară în lucrări de restaurare și consolidare de monumente istorice clasa A»”, declară Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara.

În acest moment, posibilii ofertanți pot să își descarce de pe SEAP (e-licitatie.ro) documentația de achiziție.

„În cursul lunii ianuarie va avea loc deschiderea ofertelor și analizarea lor de o comisie de evaluare din partea Primăriei Municipiului Hunedoara, unde dorim și cooptarea unor experți externi. Semnarea contractului privind serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiție „Restaurarea și Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, județul Hunedoara” se estimează a fi semnat undeva în primăvara anului 2018”, adaugă Dan Bobouțanu.

Primăria Municipiului Hunedoara a semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest, în luna mai 2017, contractul de finanțare privind „Restaurarea și Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, județul Hunedoara”.

Valoarea proiectului este de aproximativ cinci milioane de euro. Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.