comunicat

Încă 5 contracte de finanțare semnate la MDRAP

În cursul zilei de astăzi, 7 decembrie 2017, primarul municipiului Hunedoara a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (M.D.R.A.P.), alte cinci contracte de finanțare pentru reabilitarea unor școli, grădinițe și pentru o stradă din municipiul Hunedoara. Valoarea totală a investiției este de 16.222.048 lei. Numărul contractelor de finanțare a ajuns, astfel, la 30 din totalul de 35.

Cu aceste fonduri nerambursabile vor fi modernizate:

  • Grădinița „Prichindelul”, de pe strada I.L. Caragiale, valoare: 2.116.196 lei;
  • Grădinița „Dumbrava Minunată”, de pe strada Câmpului, valoare: 4.393.306 lei;
  • Grădinița „Floarea Soarelui”, de pe strada Cerbului, valoare: 4.415.930 lei;
  • Școala Generală Nr. 8, de pe strada Cerbului, valoare: 4.468.712 lei;
  • (reabilitare) Stada Mărțișorului, din cartierul O.M., valoare: 827.904 lei.

„Am semnat în cursul zilei de astăzi alte cinci contracte de finanțare din cele 35 de proiecte depuse la M.D.R.A.P. în urmă cu câteva luni. Este rodul muncii unei întregi echipe din aparatul executiv al Primăriei și sper ca până la finalul anului să semnăm și ultimele cinci contracte de finanțare.

Astfel, putem declara oficial că Primăria municipiului Hunedoara a atras finanțare nerambursabilă de peste 10 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Prin comparație, investițiile pe care noi le-am făcut în municipiul Hunedoara din bugetul propriu, deci din impozitele și taxele încasate de la hunedoreni, au însumat 2,4 milioane de euro (aproximativ 11 milioane de lei noi), deci fondurile pe care le-am atras de la Ministerul Dezvoltării Regionale reprezintă de patru ori suma investițiilor făcute din bugetul local”. – Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.