știri

Cinci lifturi noi la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara

Spitalul Municipal din Hunedoara are cinci ascensoare de ultimă generație. Montarea lor a început de la sfârșitul anului trecut, când au fost instalate primele două ascensoare în secția de boli infecțioase. Alte trei lifturi au fost instalate în locul celor vechi din staționarul central.

Staționarul central al spitalului (clădirea principală) are 8 stații în total, șapte fiind funcționale – trei dintre ele sunt noi, patru sunt vechi. Lifturile sunt dispuse pe cele două scări principale ale spitalului (D1 și D2, sau intrarea de la Urgență și intrarea de la Oncologie/Pediatrie). Ascensoarele vechi sunt folosite pentru transportarea gunoiului, a lenjeriei folosite, a deșeurilor periculoase și persoanele decedate, iar ascensoarele noi deservesc personalul medical, pacienții și aparținătorii (vizitatorii).

Costul total al ascensoarelor a fost de 692.000 de lei. Banii au fost din fondurile de dezvoltare ale spitalului. Lifturile sunt de ultimă generație, fabricate în Uniunea Europeană, model KLEEMANN. Consumul de energie al acestor ascensoare se ajustează proporțional cu încărcătura transportată (dacă liftul nu e ste umplut la capacitate maximă, consumul este mai mic).

Deservirea se poate programa pe modul însțitor (cu liftier) sau colectiv-selectiv (fără însoțitor). De la 1 martie, lifturile noi vor putea fi utilizate de oricine, fără liftier. Cele 15 liftiere nu își pierd locurile de muncă, fiind nevoie de ele pentru celelalte patru lifturi vechi rămase în funcțiune.

„Lifturile nu au mai fost schimbate de la construcția spitalului, în anul 1968. Prin darea în funcțiune a celor cinci lifturi se asigură circuitele funcționale: de hrană, de lenjerie, transportul bolnavilor și al aparținătorilor, exact cum prevăd normele medicale în vigoare”, declară Radu Budae, managerul spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.

http://www.primariahd.ro/ziar/2017/10/ascensoare-de-ultima-generatie-la-spital/

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, spune că își dorește înlocuirea tuturor lifturilor din spitalul municipal cu unele performante, așa cum sunt cele montate acum.

„Ne bucurăm că această investiție a fost făcută, în sfârșit. Era nevoie de aceste ascensoare și se vede interesul administrației pentru acest spital”, spune Gabriel Hurth, șef serviciu Tehnic-Administrativ din cadrul spitalului hunedorean.

Imagini cu noile lifturi de la spitalul municipal din Hunedoara

        

Lifturile vechi, în funcțiune de 50 de ani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.