știri

Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal, utilată de Episcopia Devei și Hunedoarei

Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a fost, de curând, dotată cu mobilier special pentru copii (de la IKEA), cumpărat de Episcopia Devei și Hunedoarei. Episcopia a donat mobilier în valoare de 150.000 de lei pentru ca șederea copiilor și părinților în spital să fie un pic mai ușoară, mai plină de culoare. A fost schimbat în totalitate mobilierul medical al secției, achiziționându-se paturi, noptiere, dulapuri, mese de înfășat și alte obiecte de mobilier și, de asemenea, a fost amenajată o cameră de joacă pentru copii.

Miercuri, 4 aprilie 2018, secția recent renovată și utilată a fost sfințită printr-o slujbă de către un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. La eveniment au participat cadre medicale, primarul municipiului, Dan Bobouţanu, şi managerul instituţiei medicale, Radu Budae. Secţia dispune de 52 de paturi organizate în 19 saloane.

„Mă aplec cu respect şi recunoştinţă în faţa Bisericii Ortodoxe Române şi cu precădere a Preasfinţitului Părinte Gurie, pentru gestul frumos făcut pentru spitalul nostru. Donaţia, una foarte consistentă din punct de vedere financiar, sunt convins că va însenina chipurile micuţilor care vor ajunge de acum încolo la noi”, a afirmat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, care a ţinut să precizeze că meritul concretizării donaţiei îi revine medicului şef al secţiei Pediatrie, dr. Nicoleta Terzea.

“De prea mult timp, atât în spaţiul virtual, cât şi în viaţa cetăţii, se rostesc cuvinte neadevărate faţă de biserică. Iată că astăzi, prin mărinimia dumneavoastră, aţi reuşit să deschideţi porţile comunicării cu societatea civilă. Cunosc foarte mulţi preoţi din Hunedoara care fac gesturi de omenie săptămânal şi poate chiar zilnic. Sper în continuarea unei astfel de colaborări pe termen lung, deoarece mai există proiecte comune între administraţia locală şi Biserica Ortodoxă. Acesta este un gest nobil, făcut chiar în Săptămâna Mare, şi sunt convins că va primi aprecierea comunităţii locale”, a declarat Dan Bobouțanu, edilul şef al municipiului Hunedoara.

La rândul său, P. S. Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenţi despre ce înseamnă să-ţi iubeşti aproapele, fiind alături de cei care trec prin dureri şi suferinţe. “Dumnezeu ne va judeca după această lege a iubirii, la sfârşitul veacurilor. Dacă în societatea de astăzi, fiecare om este chemat să respecte legislaţia şi în cazul în care o încalcă este judecat după judecata omenească, la sfârşitul veacurilor, noi toţi vom fi judecaţi după legea pe care ne-a dat-o Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. (…) Sfântul Ioan Gură de Aur spune atât de frumos ce înseamnă să pui în practică legea iubirii şi mai cu seamă să ai milă faţă de cei care trec prin încercări”.

 

2 thoughts on “Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal, utilată de Episcopia Devei și Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.