eveniment foto video

Noaptea Muzeelor 2018 a fost un succes

În fiecare an, pasionații de cultură au ocazia să viziteze muzeele favorite absolut gratuit, în cadrul Nopții Muzeelor, un eveniment organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. În 2017, evenimentul a fost sărbătorit de peste 3.000 de muzee din toată Europa, în data de 20 mai. În 2018, evenimentul a avut loc sâmbătă, 19 mai.

Hunedorenii și turiști veniți din alte părți au venit, cu miile, la Castelul Corvinilor, pe care au avut ocazia nu doar să îl viziteze gratuit, ci alături de toți prietenii lor, de familie, într-un cadru deosebit: monumentul a fost iluminat, în față a avut loc un concert, iar de-a lungul serii au fost mai multe proiecții (video mapping) care ne-au lăsat pe toți cu gura căscată. Întregul evenient a fost precedat de Festivalul Luminii, un alt motiv de bucurie pentru toți cei prezenți în Curtea Husarilor.

Mai bine de 100 de mii de persoane au văzut, pe Facebook, transmisiunea în direct a sesiunilor de video mapping și, ulterior, fotografiile realizate de Călin Corpaciu. Sunt cele mai vizualizate postări de pe pagina noastră de Facebook și reacțiile pozitive ale tuturor celor care le-au văzut ne bucură.

Conform site-ului oficial NoapteaMuzeelor.ro, MUZEUL este principalul agregator al serii, deși în cadrul evenimentului se adaugă și alte tipuri de organizații participante, toate acestea având drept rezultat o noapte caracterizată prin creativitate, intervenții artistice experiment, inovații ale diferitelor forme de exprimare vizuală și curatorială. A fost și cazul Cercetașilor din Hunedoara, care au organizat un frumos eveniment – Festivalul Luminii, dar și al Ordinului Cavalerilor de Hunedoara.

Următorul eveniment la Castelul Corvinilor este Târgul European al Castelelor, care are loc în weekend-ul 25-27 mai 2018. Vă așteptăm! (Intrarea este liberă pentru cei care plătesc biletul de intrare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.