comunicat eveniment foto

Vizită a ambasadorului S.U.A. la Hunedoara

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Hans Klemm, a fost astăzi într-o vizită oficială la Primăria municipiului Hunedoara. 

La sediul primăriei, Excelența Sa a avut o întâlnire cu primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Cei doi au discutat preț de aproximativ 60 de minute despre oportunitățile de dezvoltare ale municipiului Hunedoara, potențialul investițional, dezvoltarea turismului și a sistemului educațional din municipiu.

În cadrul întâlnirii, primarul Dan Bobouțanu a vorbit despre proiectele pe fonduri europene, cât și pe fondurile guvernamentale atrase pe P.N.D.L. II, prezentând pe larg și proiectul privind modernizarea Bulevardului Corvin, a platoului din fața Casei de Cultură, cât și construcția celor trei fântâni arteziene.

Excelența Sa a fost interesat de acest proiect, efectuând totodată și o scurtă oprire pe șantierul noii alei pietonale.

Pe tot parcursul întâlnirii, au fost supuse atenției Excelenței Sale, domnului ambasador, și dorința administrației locale de atragere a unor noi investitori, atât în domeniul industrial, cât și în turism, fiind amintite bunele relații ale administrației locale cu reprezentanții celor mai mari companii din Hunedoara, respectiv ArcelorMittal și Lisa Dräxlmaier.

La finalul vizitei, Excelența Sa a semnat în Cartea de Aur a municipiului Hunedoara, iar primarul municipiului i-a oferit cheia orașului.

După întâlnirea de la primărie, domnul ambasador Hans Klemm a vizitat Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara, pentru a-i felicita pe elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Robotică „First Global Challenge” din Mexic, unde au obținut cinci medalii de aur.