eveniment foto

Școlari pentru o zi

Text și fotografii: Alexandru Mic

Sute de copii și zeci de cadre didactice au împânzit, în ultimele zile ale lui Brumar, holurile și sălile de clasă din Școala Gimnazială Nr. 6 (structură a Liceului Tehnologic ”Matei Corvin”) din Hunedoara. Școala și grădinița și-au dat mâna spre a celebra anotimpul roadelor bogate, pregătit acum de plecare.

Educatoare de la Grădinița P.P. Nr.1 și de la Grădinița ”Dumbrava Minunată” din Hunedoara s-au implicat în proiectele educative inițiate de învățători, cu credința că această colaborare va avea efecte pozitive asupra preșcolarilor și a școlarilor, în special, și a comunității, în general.

Copiii din grădinițe, însoțiți de părinți, au pășit plini de curiozitate și emoție pe un tărâm necunoscut celor mai mulți, având astfel ocazia să experimenteze, cu toate simțurile, trăirile unui școlar de o zi. Așezați în bănci, înconjurați de cei mai mari, au prins curaj participând la activități, entuziasmul luând locul sentimentului de nesiguranță de la început.

Elevii, îndrumați de învățători, s-au pregătit temeinic să-i întâmpine pe micuții musafiri, așteptându-i cu povești și poezii, experimente și scenarii menite să le capteze atenția și să le stimuleze creativitatea. Sub atenta supraveghere a lor, din mici și harnice mâini de prichindei, au răsărit mulțimi de arici vesel colorați, încărcați cu fructe, pregătiți de venirea iernii și minunate desene creionate cu har și îndemânare. N-au lipsit nici personajele de basm, Greierașul și Albă-ca-Zăpada, în care s-au transformat talentatele doamne educatoare, spre încântarea copiilor. Surprizele dulci și magia baloanelor îndrăgitului clovn Bubulina au adus zâmbete și au trezit ropote de aplauze.

Frumoasa colaborare dintre învățăceii instituțiilor implicate în proiect aduce în prim plan prietenia, respectul și generozitatea, roade pe care învățătorii, educatoarele și părinții deopotrivă, speră să le culeagă în fiecare anotimp. Felicitări organizatorilor, învățătorii de la Școala 6 și conducerii Liceului!