eveniment foto video

Arc peste timp: 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Miercuri seara, în pragul aniversării celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Biblioteca Municipală Hunedoara, împreună cu Cenaclul Literar „Victor Isac” din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Speranța”, au organizat la Galeria de Artă din orașul nostru evenimentul intitulat: „Arc peste timp – Unirea Principatelor Române, 1859 – 2019”.

În deschidere, profesorul Gheorghe Alimpesc a transmis numeroșilor iubitori de artă și cultură din Hunedoara o veritabilă lecție de istorie, o trecere în revistă a principalelor momente istorice din perioada celor 160 de ani de la „Mica Unire”.

Momentele de poezie ale veteranilor poeți și prozatori, Raisa Boiangiu, Victoria Stoian, Teodora Suciu, Anișoara Șchiopu, Aurelia Muntean, Constantin Grecu, Liviu Popa, Mihai Victor Afilom, au fost aplaudate frenetic de către cei prezenți în sala Galeriei de Artă, aplauze îndelungi primind și interpreții de muzică populară Mariana Suciu, Viorica Brândușan-Lupo, Ana Almășana Ciontea, Lavinia Zselnyan, Alin Ienciu, Cristian Mureșan în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Folcloric Hațegana, condusă de Adrian Zselnyan.

O seară reușită ce prefațează evenimentul organizat de către Primăria Municipiului Hunedoara, joi 24 ian. 2019, de la ora 11, în Parcul Tineretului.