știri

Instrumentar de 21.000 de lei – sponsorizare primită de Spitalul Municipal din partea ArcelorMittal Hunedoara

După ce, în luna mai a anului trecut, spitalul municipal a primit un aparat de detectare a venelor, anul acesta începe cu încă o donație din partea companiei ArcelorMittal pentru Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara: instrumentar chirurgical pentru compartimentul Urologie din cadrul secției de Chirurgie.

Sponsorizarea constă în ustensile care sunt folosite în intervențiile chirurgicale – iar motivul pentru care nu avem imagini cu acestea este că deja din prima zi au început să fie folosite. Valoarea sponsorizării: 21.620,58 de lei.

„Este ajutor foarte important pentru noi și este direcționat către o specialitate medicală (urologia) pe care încercăm să o dezvoltăm constant în spitalul nostru. În această specialitate avem doi medici tineri, dedicați meseriei lor, ei fiind cei care vor folosi instrumentarul: dr. Ștefan Negoiță și dr. Andrei Kiss”

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”

Până la momentul acestei donații, în compartimentul Urologie erau folosite instrumente medicale cu care spitalul a fost dotat la deschidere.

Aceste sponsorizări au devenit deja un obicei, iar alături de ArcelorMittal Hunedoara, și SEWS-R din Deva donează în mod constant aparatură spitalului din Hunedoara. Până la urmă, este un efort financiar de care beneficiază și angajații acestor firme, pentru că ei locuiesc în Hunedoara și apelează la serviciile medicale ale instituției din oraș.