comunicat foto

Produsele alimentare, verificate de Poliția Locală

Pentru sănătatea locuitorilor municipiului Hunedoara, Poliția Locală a municipiului a demarat o acțiune care vizează verificarea produselor alimentare comercializate pe raza municipiului Hunedoara și în special în proximitatea școlilor.

Luni, polițiștii locali au verificat marii comercianți, adică supermarket-urile din oraș, iar marți a venit rândul micilor comercianți. Bineînțeles că scopul principal acestei acțiuni nu a fost amendarea lor – produsele alimentare au fost verificate pentru că multe sunt cumpărate și apoi consumate de copii.

Ne dorim să nu mai găsim produse cu termenul de valabilitate depășit, iar pentru aceasta am dat mai multe avertismente comercianților pe care i-am depistat cu probleme. Pe această cale, dorim să le atragem atenția părinților să nu își expună copiii la riscul de îmbolnăvire pe care consumarea produselor expirate în prezintă! Citiți cu atenție etichetele alimentelor cumpărate și învățați-i pe copii să facă la fel.

Dăm doar câteva exemple: am găsit sucuri expirate de jumătate de an, chips-uri și cornuri cu ciocolată cu termenul de valabilitate depășit, produse de patiserie al căror termen de valabilitate nu era afișat deloc.

În baza Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, constituie contravenție expunerea spre vânzare ori vânzarea de mărfuri sau orice alte produse fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat. Contravenția se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei.

Luni și marți, Poliția Locală a municipiului Hunedoara a verificat un total de 21 de agenți economici și au fost aplicate 17 sancțiuni, în valoare totală de 185.000 de lei.

Acțiunea continuă și îi sfătuim pe toți comercianții să respecte legea și să nu mai pună în pericol sănătatea publică!

………………………………………………………